Nohut Oda
Bu kitabı uzun zamandır merak ediyordum. Sonunda okuyabildim. Yazarın kalemi ile ilk defa tanıştım ve çok sevdim. Cümlelerinde kendime ait hissettiğim duygular oldu.
Kitap 5 hikayeden oluşuyor her birini ayrı ayrı sevdim lakin favorim kız kardeşim Handan.
Bu hikaye bana fazlasıyla dokundu. Annelerini kaybeden iki kız kardeşin acıları ile baş edebilme yöntemlerini okuyoruz. Gerçekten baş edebildiler mi? Kaybettiğimiz insanlardan sonra kalanlar için asıl sınav o zaman başlıyor. Sevdiğin birini toprağa gömdükten sonra o zaman hayatın gerçekleri yüzüne yüzüne vuruyor. Bazı şeylerin kıymetini kaybettiğimiz zaman daha çok anlıyoruz. Hepimizin acılarıyla baş edebilme yöntemlerimiz farklıdır. Handan ve Aliye de farklı yöntemler ile hayatta kaldılar.
Bu kitapta hikayelerin çoğu gidenlerin arkasında kalanları okuyoruz. Zor olan zaten arkada kalmak değil mi? Sevdiklerimize sımsıkı sarılmak varken neden arayan mesafeler koyuyoruz ki. Sonra kaybedince kıymete biniyor. Bir lafım var ben yaşarken benim kıymetimi bilmeyenler ben öldükten sonra da kıymetimi bilmesinler benim arkamdan gözyaşı dökmesinler. Yaşarken kıymetini bilmek lazım insanların. Bu kitap o yüzden bazı şeyleri tekrar hatırlamamı sağladı ve size de tavsiye ederim eminim ki birçoğunuza etkileyecek bir kitap.