"Garip bir yer. Sanki rüyadaymışız gibi."
2025 3. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2025 10:41
"Gül ektiğin yerde evlat, Deve dikeni büyüyemez." Aksi küçük bir kız olan Mary lennox, Hindistan' da doğan, babası İngiliz hükümetine bağlı bir çalışan, annesi ise sadece partileyip gününü gün eden bir kadın. Annesi küçük bir kızı olmasını istemediği için onu hintli bir dadıya yani ayaha teslim etmiş. O günlerde son derece ölümcül kolera salgını başlamıştı . O günlerden sonra konakta Mary hariç herkes salgından etkilenip ölmüş, konakta Mary hariç hiç kimse kalmamıştı. Mary' i genç bir adam bulmuş ve eniştesinin konağına gönderdiler çünkü eniştesi mary'nin vasisiydi. Eniştesinin konağı kendi yaşadığı konak gibi değildi ama gün geçtikçe Mary hem huyu hem kendisi çok değişti, aksiliğinden neredeyse eser kalmadı. Günler geçtikçe merak içinde kaldığı gizli bahçeyi kızılgerdan sayesinde buldu. Anahtar toprağın altında saklıydı. Gizli bahçenin kapısı ise sarmaşıkların altında gizliydi. Aynı zamanda evdeki gizli olan, kendisi gibi aksi, huysuz ve hastalıklı kuzeni collin'i buldu. Martha'nın kardeşi dickon ve Mary Collin'in bu hastalığın pençesinden kurtarmakta çok heveslilerdi ve gerçekten de öyleydi. Collin'in bu hastalıktan kurtulmanın sırrı da bu gizli bahçenin kapısının arkasında gizliydi. Yazarından ilk defa ve soluksuz okuduğum bir kitaptı. Herkese tavsiye ederim .
Gizli BahçeFrances Hodgson Burnett · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202111,7bin okunma