2025 12. kitabı
Melisa Kesmez öykü kitapları ile en sevdiğim yazarlardan biri olarak yer etmişti hayatımda. Her çıkan öykü kitabını okumuş, yeni bir kitap yazsa da okusak diye beklerken bu defa öykü değil kısa bir roman olan “Çiçeklenmeler” geldi. Bir kadının eşini kaybettikten sonraki yas sürecini ve ardından hayatına yeni bir başlangıç yapıp çiçeklenmesini anlatmış yazar bu romanda. Genel olarak kitabı çok sevdim ama tek hoşuma gitmeyen şey sonunda her şeyin çok hızlı olup bitmesiydi. Biraz daha uzun olsaydı da daha fazla ve detaylı şekilde okuyabilseydik keşke. * Melisa Kesmez’in naif ve akıcı anlatımını çok özlemişim okurken bir kez daha anladım. Yazarın hayatın içindeki küçük detayları betimleyişi huzur vericiydi. Türkan’ın yas sürecini, duygularını çok içten çok gerçekçi şekilde anlatmıştı. Ana karakterin yıllarca kendi olamayıp hep başkalarına göre yaşadıktan sonra kendini arayış sürecini okumak çok keyifliydi. * Yazarın kitapları bana hep güneşli bir bahar günü gibi hissettiriyor. Bu kitap da tam olarak öyleydi. Başlangıcı çok üzücü olsa ve gözlerim dolarak okusam da sonrası çok keyifli ve dinlendiriciydi.
ÇiçeklenmelerMelisa Kesmez · İletişim Yayınları · 20267,6bin okunma