Tam da yeni #fantastik okumaya başlayanlara göre gençlerin rahatlıkla okuyabileceği bir hikaye #doğanınkızı Benim gibi yıllanmışlar için hafif olabilir. Üstelik tek kitap ve okunaklı puntoya sahip.
Öncelikle hikaye antik zamanda geçmiyor. Bu evrende insanlar cadılar biliyor ancak nefret grupları var. Hatta cadıların içinde de yozlaşmış gruplar var. İşte Afra, doğanın kendisinin var ettiği bir cadı, bir ailesi yok. Doğanın Kızı olarak tüm cadılar tarafından efsane gibi biliniyor.
Hep yalnız kalmış, hep nefret edilmiş ya da kullanılmaya çalışılmış. Dolayısıyla biraz öfkeli ve de güvensiz. Ama kendine bir yer aramaktan geri durmuyor. Tan adındaki cadı okuluna gidip müdür Agah Bey ile tanışıp ikna ediliyor.
Böylece insanlara zamanla güvenmeyi, sevmeyi öğreniyor. Tabii bağ kurdukça okulda da nefretin, Dışarda da düşmanlığın hedefi olmaya devam ediyor. Umursamıyor lakin okul hedef alınınca geri durmuyor. Derken beklemedik bir anda aslında o kadar da yalnız olmadığını öğreniyor. Güvenmeye, sevmeye aç Afra inanmayı seçiyor.
Bakalım bu seçim onun yaralarını mı saracak yoksa hayal kırıklığı mı yaşatacak?
Okul için savaşırlarken düşmanlar dosta dönüşecek, güven ve sevgi sınanacak.
Bakalım Afra, bu insanlar ve kendi için neyi seçecek?