2025 4. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2025 19:59
Uzun zamandır bir kitabı okurken kendimi hiç bu kadar huzurlu hissetmemiştim. Yani her bir dörtlük antidepresan etkisi yarattı bende. Hele ki her bir cümlede ölümü anması ve bizlerin kafasına vura vura hatırlatarak dünya boş kop kop coş felsefesini empoze etmeye calismasi cok daha samimi geldi. Bu insanı daha cok gevsetiyor. Bizi strese sokan dünyevi amaclardan biraz olsun uzaklaştırıp kendine bu kadar yüklenme moduna sokması mükemmel bir şey. Fazla şarap fantezisi yapmış, yani elinden gelse; tanrım şarap, işine bak diyecek kıvama gelmiş. Neyse olur boyle, herkesin her seyden ustun tuttugu bir seyleri vardir bu hayatta oyle degil mi? Alim midir, ateist midir bilinmez ama benim gözümde hayatı delicesine sorgulayan ve bir karmaşa içinde olup Tanriya ulaşmak isteyen, en azindan bir cevap arayan ve bir cok muslumandan daha musluman olan seffaf ve durust bir adamin kusursuz bir eseri diyebilirim. Dümenden Müslümanlara selam olsun.
DörtlüklerÖmer Hayyam · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202527,8bin okunma