·204 syf.····Okunma: 25 Haziran 2025 11:19 Serinin ilk kitabı Yukarı Mahalle ile başlayan o içten, sıcacık anlatım bu kitapta da fazlasıyla devam ediyor. Hatta diyebilirim ki karakterler artık birer kurgu değil, tanıdığım insanlar gibi oldular.
⠀
Monterey kasabasındaki o darmadağın ama sevgi dolu mahallede yaşamak istedim okurken. Mack ve tayfasının saf iyilikle karışık yaramazlıkları, Doc’un iç dünyası, her şey öyle naif, öyle dokunaklıydı ki… Çünkü bu kitap aslında “hiçbir şeyi olmayan” insanların, sahip oldukları en değerli şeyi; yani birbirlerini, nasıl sahiplendiklerinin hikayesi.
⠀
Steinbeck’in anlatımı öyle doğal ve içten ki, sayfaların arasında yürüyormuş gibi hissediyorsun. Küçücük bir sokakta geçen koca bir hayat anlatıyor aslında. Kimi zaman eğlenceli, kimi zaman hüzünlü ama hep çok gerçek. Steinbeck kalemi sevdalılarına mutlaka, şiddetle öneri, öneri, öneri!