2025 6. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2025 17:11
Sema Soykan ilk kez yeniden derlenmiş bir kitap okudum. aşk her kadına yakışır'ın yeniden derlemesi oldugu için ilk kısımlarda sıkıcı bir kitap mı diye düşündüm ama o her zamanki gibi ansiklopedik bilgiyle beni tokatladı ve kendine çekti. bu arada ilk hali de hiç eleştirildiği gibi değilmiş, sadece içine biraz kendi tarzını katıp zenginleştirmiş. Sema Soykan'ın tarzını seviyorum, hikaye içinde genel kültür rüzgari estirip sizi birkac sayfa boyunca keyifli bir ansiklopedi okur gibi hissettirip sonrasında çok yumuşak bir geçişle hikayeye geri döndürüyor. onun tarzı her zaman değerleri ön plana çıkaran, kaybolmaya yüz tutan değerleri hatırlatan, günümüzün anlamsız kalabalıklarının aksine minimal ve gerçekçi olanın peşinden gitmeyi öneren bir tarz; verdiği bilgilerse eşsiz tatları.... kurgusu güçlü, dili yalın, diğer kitapları gibi konu geçişleri yumuşak ve akıcı. sadece ara ara roman kısmında biraz sıkıldıgım yerler oldu ama buralar çok uzun değildi. keşke' de oldugu gibi yine değerleri hatırladım, bir şeyler öğrendim ve bu kitabı bir seyler ögrenerek tamamladım. kendisinin daha çok övgüyü hak ettiğini düşünüyor ve tabi ki kitabı öneriyorum. Sema Soykan
Kilit TaşıSema Soykan · Alfa Yayınları · 2022665 okunma