2025 21. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2025 16:06
Okuduğum eserlere dair en sevdiğim an;o sayfalarda sevdiğim cümlelere rastlamak... Her kitap büyük emekler verilerek yazılıyor elbette,en kıymetli şey olan zamandan feragat ederek,duygu düşünceleri toparlayarak,en önemlisi de “yazmak”isteğinin, maddi manevi bir çabanın ürünüdür kitaplar. Bu sebeple yazılan her kitap, elime ulaşınca onlara bu gözle bakmayı seviyorum.... Hepsinin bir öğretisi ,vermek istediği bir mesaj vardır. Arkadaşımın tavsiyesi üzerine okumak istedim İyiki okumuşum.Aşk’a,dostluğa,90’ların mahalle kültürüne dair,duygularını,samimiyetini hissettiriyor,her satırda… Dostluğa,insanlığa,aşka,adalete,eğitim ve öğretim sistemine,sevgiye,inanca dair çok kıymetli cümleler vardı “Yaka Paça Aşk’ta” Sadece aşk değil hayata dair dolu dolu bir eser. Hayatın kendisi aşkla dönmüyor mu zaten,seni yoktan var edene olan aşkla… Karakter;Halil,Bahadır,Mahmut dostluğun en güzel örneklerini okuttular bana.Belki hayallerindeki meslekleri icra etmemiş olabilirler fakat el ele verip helal yolla kazanç sağlamak hakiki erdem değil mi? Onlar bunu başarmışlardı. Öylesine güzel nasihatler vardı ki para’nın dahi zenginden alınıp ihtiyaç sahibine verildiği ,insanı insan olduğundan dolayı sevildiği,bitti sanılan bir aşkın,umutla yeniden varolduğunu anlatan bir eser. Aziz ile Seda birbirlerine geç kalmış iki aşık ama geç kalınmışlığın farkında yaşayacaklardı geri kalan ömürlerini... Aşk umutla tazelenmez miydi yüreklerde? Umutla var etmişlerdi sevgilerini... Rıdvan Aklan kalemine yüreğine sağlık Yazarın okuduğum 3. Eseri -Sevdiğim Alıntılar- “Kırılmış bir kalbin sesi çıkmaz,ama yankısı uzun sürer.” “Meğer kendi vicdanıyla yaşadığı çatışmanın galibi olmayan insan dışarıda çatacak yer arıyordu.” “Bazı aşıklar sessizliğe bürünerek var ederler kendilerini. Her aşık gürültülü bir şekilde ben buradayım ve seni seviyorum diyemeyebilir. Hislerini ve heyecanını dileğince belli edemeyebilir. Bu sevgisinin anlaşılmamasına neden olmamalı. Mecnun’un ıssız çöllere düşmesine rağmen o ıssızlıkta aşkına şahit tuttuklarının aksine, kalabalıklarda dahi dile gelmeyen aşklar da vardır.” “Bir günde ömründen ömür giden insanları,üç günlük dünyanın basit gayelerini hatırlamadılar diye suçlamayın” “Oysa ben hep sustuklarımı gizlemek için uzun uzun konuştum.” “Sonuçta insanın vakti de değerleri de bazı kör, sağırlara karşı harcanmayacak kadar kıymetlidir.” “İçimde seninle o kadar büyük bir bütün olmuştuk ki, beni senin için, yine ancak sen teselli edebilirdin.” •“Ne zaman yaşayacaksın “İNSAN” kula kulluk etmeden onurunu çiğnetmeden el pençe durmadan el tek öpmeden rızkın sahibi varken ellerden medet ummadan yarının endişesini yaşayıp sevdiklerini unutmadan hasetten çatlamadan seni bir yaradan varken onun sana verdiği değeri başkaları için heder etmeden ne zaman yaşayacaksın…” ”Nasihat dinlemek isteyene mezarda yatanlardan bile nasihat gelirmiş. Zaten en büyük nasihat mezarlıktakilerin kendileri değiller miydi?” “İyilik ne güzel bir erdemdi. Yapanı mutlu ediyor,sebep olana sevap olarak dönüyor, nasipleneni ayrıca mutlu ediyor,kaybeden bir tek kötülük oluyordu.” ”Nedir bu telaş diyordu,dinginlik, sakinlik neden bu millete bir kabahat gibi sunulmuştu.Neden herkes ucu ucuna yetişmek zorunda kalıyordu yetişmesi gereken yerlere. ”Nasıl bir çağa denk geldik.” ”Herkes aynı hayatı yaşayacak diye bir şey olmayabilir ama herkes eşit duygularla sınandığı zaman adalet yerini bulmuş olur.” Sevgiler Yaka Paça Aşk Rıdvan Aklan
Aşk
Yaka Paça AşkRıdvan Aklan · Yaka Yayınları · 202542 okunma