2025 42. kitabı
Öncelikle söylemem gerekir ki kitaptan bu kadar etkileneceğimi düşünmemiştim. Kapağa bakıldığında tatlı bir romcom okuyacakmışım hissine kapılmıştım, arka kapağı okuyunca böyle olmayacağını bir nebze anladım ama bu kadarını da beklemiyordum. Kitabın konusundan çok bende bıraktığı etkileri anlatmak istiyorum. Başrol karakter Anna, otizm spekturumu olduğunu yeni keşfeden biri ve kesinlikle çok zor bir ailede büyümüş, sevgilisi olan herif bambaşka bir dünya zaten. Ona hissettirdikleri, yapmak zorunda bıraktıkları, 'hayır' demesine asla izin vermemeleri ve ne halde olduğunu asla anlamamaları beni o kadar daralttı ki. Bir ara, özellikle o saçma doğum günü partisinin olduğu sıra saçımı başımı yolmak üzereydim. Sonra ben okurken bu hale geldiysem, bu kadar daralıp bunaldıysam, Anna ve Anna gibilerin neler yaşamış olabileceğini düşünüp daha da hüzünlendim. Kendi psikolojik hali başlı başına koca bir karmaşayken babasının durumu, sonrasında yaşadıkları... Bilmiyorum. Yorum yapmak bile öyle zor ki. Quan tüm eksiklikleriyle mükemmel bir karakterdi. Anna'nın yanında oluşu, ne kadar hırpalansa ve üzülse de ondan vazgeçemeyişi ve hatalarını affedişi... Bambaşka biriydi ve o olmasaydı Anna belki de hiç ayağa kalkamayacaktı. Kitapta eksik olduğunu düşündüğüm şeyler elbette var ama yazarın notunu okuduktan ve bu kitabın her ne kadar kurgu olsa da aslında bir anı kitabı olduğunu öğrendikten sonra o kadar etkilendim ki puan kıramayacağım. Üstelik şu an yazar sanırım bir tür inzivaya çekilmiş durumda, çünkü sosyal medya hesabındaki postları kaldırmış ve yorumlardan anladığım kadarıyla 1 seneyi aşkın süredir geri gelmesini bekliyor okurları. Umarım iyidir ve tüm sorunlarını çözüp geri dönmeyi başarabilir, çünkü gerçekten harika bir kalemi var ve ondan daha fazla kitap okumak isterim.
İlişki TestiHelen Hoang · Epsilon Yayınevi · 20250 okunma