2025 23. kitabı
Okunma: 27 Mayıs 2025 23:02
Selam! Bu yazarı seviyorum, hayatın içinden hikayeler yazıyor ve ben bunu çok seviyorum. Bu kitap, bazı yerlerde gereksiz ayrıntılıydı ama kitabın ana konusuna gelene kadar da özet niteliğindeydi. Açıkçası bu iki durum da hoşuma gitmedi ve ana konuya gelmeyi dört gözle bekleyip ayrıntılı yerleri de atlamayı tercih ettim. Bunların dışında da kitabı beğendim. Emma, ergenliğinden itibaren birlikte olduğu Jesse ile evlenmiştir. Evliliklerinin birinci yıl dönümünde, iş nedeniyle bindiği helikopterin düşmesi ve Jesse'nin ölümüyle hayatında zor bir döneme girmiştir. Ailesinin yanına memleketine dönmesi ve yıllar sonra eski bir arkadaşla tekrar yollarının kesişmesi, hislerini yeniden bulmasına ve nişanlanmasına yol açmıştır. Ancak gelen bir telefonla hayatı yine karmaşık bir hal almıştır; çünkü kocası yaşıyordur ve bundan sonra ne olacağını bilmemektedir. Kitabın konusu ilgi çekiciydi ve daha çok duygusal bir nitelik sunuyordu. Karakterlerin geçmişi özetle aktarıldıktan sonra şimdiki zamana gelip duygusal bir karmaşanın içine düşüyoruz. Öyle aşırı bir dram yok kitapta yanlış anlaşılmasın. Sevdiği birini kaybettikten sonra kendi, yeni benliğini keşfetmesi, acısını yaşayabileceği bir seviyeye getirerek yeniden sevmeyi sevilmeyi öğrenebilmesini anlatıyor. Sonrasında yeri dönen kocası ve nişanlısı arasında kime nasıl bir his beslenediğini tam anlamıyla fark etmesi ve en sonunda bir seçimle herkes için en doğrusunu bulabilmesini falan güzel ifade edilmişti. Ama ne kadar genel anlam yönünden baksam da, kızın yaptığı bazı şeyler hoşuma gitmedi. Sam ise oldukça anlayışlı, sevgi dolu çok mükemmel bir karakterdi. Güzel bir kitaptı, tavsiye edebilirim.
Tek Gerçek AşklarTaylor Jenkins Reid · Yabancı Yayınları · 2023381 okunma