2025 10. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2025 23:12
altını çize çize bitiremediğim, bazı cümleleri 3 4 kere okuyup tekrar ettiğim, akıcılığı ve merak unsuruyla beni tamamen içine çeken harika bir kitap. okurken hem heyecanlandım, hem de bazı cümleleri haklılığı karşısında şaşırıp kaldım. birkaç ay önce başlayıp yarısına bile gelmeden bırakmıştım, şimdi ise 3 günde okuyup hemen incelemesini yazmak için geçtim bilgisayarımın başına. kitapta İspanya topraklarında yaşayan çobanımızın üst üste 2 kere gördüğü rüya üzerine çıktığı yolculuğu ve bu yolda kendini, evreni, ve hatta tanrıyı tanıma serüvenine dahil oluyoruz. az öz karakterle geçiyor ama esasen ufacık bir kum tanesinden, esen koskoca fırtınaya kadar pek çok kavram üzerinden anlatım yapılıyor. gidişatı beklenin çok dışında olduğu için bölümler ilerledikçe merak da artıyor. okurken kalbimin çarptığını hissettiğim zamanlar oldu, hele son 30 sayfası nasıl geçti anlayamadım bile. yılın ilk ve belki de tek 5/5 verdiğim kitabı oldu şimdilik. yazarımızın emeğine sağlık diyorum. eğer buraya kadar okuduysanız ilk fırsatta kitabı okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Alıntı
SimyacıPaulo Coelho · Can Yayınları · 2024246,7bin okunma