2025 42. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2025 11:36
"İnsan için gerçekten önemli olan, gerçekten ağırlığı olan şey, herhalde ölüm şeklidir. Bir insanın ölüm şeklini belirleyen, o insanın yaşam şekli olmalıydı." Yazarın en beğenilen kitaplarından biri de Sahilde Kafka. İçerik olarak pek beğendiğim söylenemez lakin konu üzerinde yaptığı betimlemeleri ve teşbihleri çok beğendim. Ve en beğendiğim bölüm ise giriş yaptığım cümlelerdi. Bu söz bana Peygamber Efendimizin bir Hadis-iŞerif'ini hatırlattı. "Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz." Herkesten soyutlanmış bir hayat. On beş yaşında evden kaçıp kendini kitaplara ve spora adayan bir genç. Annesi tarafindan dört yaşındayken terkedilmiş, babası ise kehanetlerle büyütmüş. Kafka Tamura'nın esrarengiz hayatı. Nakata.. On yaşında Japonya ile Amerika arasında çıkan savaş sebebiyle ailesinin yanından ayrılıp kırsal kesime gönderilmiş,öğrenim hayatına devam ederken yaşadığı bir olay sebebiyle hayatı tamamen değişen bir kişi. Bayan Saeki.. Sevdiği adam bir karmaşa sebebiyle öldürülmüş sonrasında hayata küsmüş bir kişi. Kendisi yaşadığı döneme damga vurmuş Sahilde Kafka'yı bestelemiş ve bir daha da hiçbir beste yapmamış. Oşima.. Erkek görünümlü bir kız. Kütüphane görevlisi . Hoşima.. Tır kullanan bir genç. Nakata'yla tanistiktan sonra hayatı bir noktada değişmeye başlar. Farklı bir kurgu enfes bir anlatım. Ama yine de pek sevemedim
Sahilde KafkaHaruki Murakami · Doğan Kitap · 202012,1bin okunma