2025 41. kitabı
Gerçeğin Peşinde Jack, penetrasyon uzmanı olarak eşi Gabe ile birlikte şirketlerin açıklarını test etmektedir. O gece de yine bir test için alanda olan Jack güvenlik görevlilerine son anda yakalandı. Karakoldan çıktığında ise vakit oldukça geçti ve hem aç hem de yorgundu. Telefonumun şarjı bitmişti ve yolları da karıştırmıştı. Fakat sonunda eve varmayı başardı ama daha içeri girerken bir terslik olduğunu anladı. İçerde kan kokusu ölüm sessizliği vardı. Salona doğru ilerledikçe gördüğü manzara karşısında şok olmuştu. Gabe boğazı kesilmiş bir biçimde orada öylece duruyordu. Uzun bir süre şoka giren Jack nihayet polisi arayabildi. Ama asıl sorun bundan sonra başlıyordu. Hikayesindeki boşluklara inanmayan polis onu baş şüpheli olarak görüyordu ve her an eşinin katili olarak tutuklanabilirdi. O an kararını verdi Jack, kaçacak ve ne olursa olsun eşinin katilini bulacaktı. Karakoldan kaçmayı başardı ve ilk işi evine gizlice gidip çantasını alıp kendine bir plan yapmaktı. Fakat evden çıkmak üzereyken polisle karşılaşmış ve kaçarken yaralanmıştı. İşte şimdi hem hayatta kalmak için hem de eşinin katilini bulmak için büyük bir mücadele ve savaş başlatıyordu. Bu savaşta kime güvenecekti peki katili bulmayı başarabilecek miydi? Yazardan okuduğum ikinci kitaptı ve gerçekten hem olayların kurgusu hem de yazarın dili çok güzel. Kitapta tempo ilk sayfalardan itibaren çok yüksek ve heyecan hiç bitmiyor. Psikolojik gerilim sevenler için mutlaka tavsiye ediyorum.
Gerçeğin İzindeRuth Ware · The Kitap · 2025142 okunma