Gerçeğin İzinde

28 Mayıs 2025
The Kitap

2025 28. kitabı
Okunma: 09 Ekim 2025 18:31
Yazarın O Kız kitabını daha çok beğenmiştim...Adrenalin yüksekti ama biraz karmaşıktı anlatım yada ben öyle hissettim...Kitabın ilk yarısı güzeldi sona doğru bir an önce bitsin istedim yarıda bırakmamak için...
2025 42. kitabı
Ruth Ware takma adıyla bilinen Ruth Warburton, İngiliz psikolojik gerilim yazarı. 10 Numaralı Kamara, Karanlık Ormanda, Yalan Oyunu ve Bayan Westaway’in Ölümü dilimize çevrilmiş en bilinen ve beğenilen romanları. Jack Cross ve kocası Gabe Medway siber güvenlik uzmanları. Gabe, bilgisayarında kurumsal bilgi güvenliği sistemlerindeki dijital açıkları ve kusurları keşfederken, Jack fiziksel olarak sahada çalışıyor. Her ikisi de bu işte kusursuz. Hatta şunu söylemeliyim ki şimdiye kadar okuduğum korsanlık, siber saldırı ağları vs. tarzındaki suç temalı romanlar içerisinde iletişimlerini en beğendiğim çift olabilirler. Ta ki Jack bir gün işten eve geldiğinde acı bir şok yaşayana, kocasını vahşice öldürülmüş halde bulana kadar.. Kitap ilk sayfadan itibaren bir tempo yakalasa da asıl vurucu olaylar Gabe’in ölümünden sonrasını kapsıyor. Jack’in sınavı da tam olarak bu noktada başlıyor, daha olayın şokunu atlatamadan polisin baş şüphelisi haline geliyor. Hal böyle olunca çareyi, polise dert anlatmak yerine kocasının ölümünü araştırabilmek için kaçmakta buluyor. Jack’in anlatımıyla şekillenen ve geri sayım formatıyla yazılan bölümler nabzı hızlandırmasına rağmen kitap benim için psikolojik gerilimden ziyade aksiyon türündeydi. Heyecanın pik yaptığı anlar bile çoğunlukla kaçma-kovalama sahnelerinde mevcuttu. Yazardan okumaya alışık olduğumuz tekrar ve detaylar, bu kez kitabın olay örgüsü nedeniyle fazla gözüme batmadı. ‘O Kız’ kitabından daha çok sevdim. Ufak bir sitemim, şüpheli sayısının azlığına olabilir. Ufak dediğim de takdir edersiniz ki bir cinayet kitabının %80’i. Şahsen 400 sayfalık bir kurguda son ana kadar kıvranıp karın ağrısı çekmek isterim, kitaptan beklentim bu yönde olur. Biraz daha karanlık gizem unsurları pastanın çileği olurdu. Bir kitabında bunu başarmış
2025 132. kitabı
Karlı bir Kayseri sabahından günaydın! Tüm kitapsever dostlarıma mutlu günler kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum Dünyaca ünlü New York Times çok satanlar listesinde yerini garantileyen bir yazar olan @ruthware den yine okurunu sarsan, sürükleyici bir psikolojik gerilim romanı. Yayınevinin kaliteli baskısı ve başarılı çevirisi ile harika bir okuma deneyimi sunuyor kitap. Baş karakterimiz Jack, bir siber güvenlik uzmanı. Eşiyle birlikte büyük şirketlerin dijital açıklarını tespit eden başarılı bir ekip oluşturur. Yorgun geçen gecenin sabahında evinin anahtarını bulmak için çabalarken uykuda olduğunu düşündüğü kocası Gabe' i uyandırmamaya çalışarak eve girmeye çalışır. Eve girdiğinde hissettiği koku ve gördüğü manzara hiç iyi şeylerin habercisi değildi. Kocasının cansız bedeni ile karşılaşan Jack, panikle polisleri arar. Gelen polisler evde hiç ayak izi ve herhangi bir mücadele izinin olmadığını tek suçlunun maktulün eşi olabileceğine kanaat getirir. Gabe'i öldüren kişi karısı, bütün şüphelerin başkahramanıydı. Jack ise kendisinin suçsuzluğunu kanıtlamak için kaçmaktan başka çaresinin olmadığını biliyordu. Hızlı tempolu bir psikolojik gerilim romanı. Güçlü bir kadının hayatta kalma savaşı ve güvenin sınandığı bir kurgu sunuyor kitap okurlarına. Polisiye gerilim tarzını sevenlerin soluk almadan ve kitabı elinden bırakmadan okuyacağı bu kitabı siz dostlarıma da tavsiye ediyorum. #books #aralık #reklamdeğiltavsiyekitap
2025 61. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2025 20:25
Yazardan daha önce 10 numaralı kamara ve O kız adlı kitapları okuyup beğenmiştim. Gerçeğin İzinde ile birlikte yazar artık benim için ne yazsa okurum diyebileceğim yazarlar arasına girdi. Kitap güzel, akıcı ve merak uyandırıcı. Tavsiye ederim. Konusu ise kısaca şöyle; Jacintha (Jack) bir gece işi sırasında polise yakalanır ve karakoldan kendisini kanıtlayarak döndüğünde evde eşini boğazı kesilmiş halde kanlar içinde bulur. Eşinin katillerinin arayışını ve cesaretini okuyoruz.
2025 23. kitabı
Hiç düşmeyen temposu ile heyecanla sayfaları cevirmek isteyeceğiniz #okız kitabının yazarı #ruthware den muhteşem bir kitap okudum. Jacintha yani Jack bir siber güvenlik uzmanı büyük şirketlerin dijital açıklarını test ediyorlar eşi Gabe ile birlikte. Ve cok uyumlu birbirlerine bağlı mükemmel bir ekipler.bir görev günü Jack eve döndüğünde asıl kabus baslıyor. Kocasının ölmüş (öldürülmüş)oldugu gercegi ile yüzleşiyor ama katil kim? Süpheli konuma düşmesi ile hayatı birden mahvolur kacmak zorunda kalan Jack artık kime güveneceğini bilemez ve hayatta kalıp ne yapması gerektiği ile karsı karsıya kalır. Her duygusunu size geçiren,güven duygusunu sorgulatan bir kitap. Psikolojik gerilim seviyorsanız mutlaka okumalısınız.Ben cok sevdim.
2025 48. kitabı
Okunma: 26 Haziran 2025 14:44
Bu yaz aylarında en sevdiğim şey bir çırpıda biten kitaplar bu kitapta tam onlardan bir tanesi film tadında aksiyonu hiç bitmeyen bol tempolu bir okuma sizleri bekliyor. Yazarın #okız kitabını çok sevmiştim hatta farklı yayınevinden çıkan iki kitabını daha büyük bir keyifle okumuştum. Gerçeğin izinde yazar çıtayı bir tık yükseltmiş bence ama şunu da söylemem gerekiyor bazı kişiler kitapla alakalı çok fazla detay okuyormuş gibi hissede bilir ama bu beni açıkçası yormadı tam tersine keyif verdi. Psikolojik gerilim seviyorsanız bence mutlakla değerlendirmelisiniz. • Gelelim kitaptan azıcık bahsetmeye; Jacintha ama herkes ona jack der eşi Gabe ile birlikte siber güvenlik uzmanı büyük şirketlerin dijital açıklarını bulup patronlarına bildirmek görevleri biri sahada diğeri telefonda ve bilgisayar başında. Birbirleriyle uyumlu mükemmel bir ekip ve çiftler. Yine bir gün bir görevse jack şirketin açıklarını bulduktan sonra tam eve dönerken güvenlikler tarafından yakalanır derdini karakolda çözüp gecenin bir vakti eve döndüğün de asıl kabusuyla karşılaşır. Karakolda olduğu zaman zarfında sürekli eşine ulaşmaya çalışır ama bir türlü başaramaz eve geldiğin de eşini bilgisayarın başında öldürülmüş şekilde bulur ve nedense kendini birden şüpheli konumunda bulur. Hayatı alt üst olan Jack kime güveneceğini bir türlü bilemez bir yada adalet bir yada suçluluk… • Bir yere kadar her şey tamam okuyoruz tamam Jack’e hak veriyoruz ama öyle bir an geliyor ki acaba demeden de kendimizi alamıyoruz. Tüm deliller sizi işaret ederken adalete mi güvenirsiniz yoksa kaçıp katili kendini mi bulmak istersiniz? Ve en büyük soru Gabe’nin katili kim karısı mı yoksa başka biri mi? Soruların hepsi kitapta mutlaka okumalısınız
2025 124. kitabı
Selamlarr Ruth Ware kaleminden gerilim ve aksiyon kitabı "Gerçeğin İzinde" ile geldim size. İlk sayfadan itibaren aksiyon başlıyor ve dozu hiç düşmeden devam ediyor. Jake ve kocası Gabe. Şirketlerin güvenlik açıklarını tespit ediyorlar beraber. Jake daha çok fiziksel olarak sahada, Gabe de işin siber kısmında. Birlikte uyum içinde çalışıyorlar. Son görevleri de başarıyla gerçekleşmiştir. Jake binadan çıkıp arabasına binip Gabe'in yanına eve gidecektir. Ama işler ters gider. Polis tarafından yakalanır. Onlara işini anlatmasına rağmen bunu doğrulayabilecek kimseye ulaşamaz. Kocası da açmaz telefonu. Uyuduğunu düşünür. Eve gitmek için vakit kaybeder Jake. Durum anlaşılıp eve gittiğinde kocası Gabe'i boğazı kesilmiş kanlar içinde görür. Şoka girer. Evde hiçbir zorlama yoktur. Jake'in anlattığı zaman kurgusunda da hata olduğunu düşünen polis için baş şüpheli Jake'dir. Jake kendini tutuklayacaklarını, gerçek katilin de serbest kalacağını fark edince polislerden kaçar ve katili kendi bulmaya çalışır. Günler süren bir kovalamaca başlar. Betimleme çok iyiydi. Jake kaçtığında onunla birlikte yoruldum onunla birlikte acı çektim. Aksiyon hiç düşmedi. Jake'in çabası harikaydı. Bir sürü zorlukla karşılaştı ama hiç pes etmedi. Sonuna kadar merakla okudum. Aksiyon ve gerilim dolu harika bir kitap. Tavsiye ederim The Kitap Yayınları kahvekokulukitaplarim
2025 23. kitabı
The Kitap Yayınları Merhabalar bugün sizlerle yine soluk soluğu okuyacağınız Okuyucu ? nın #gerçeğinizinde #polisiyegerilim kitabıylayız. Kocasının ölümünde şüpheli durumuna düşen bir kadının, gerçek katilin ortaya çıkması için nefes kesen bir kaçışın ardından verdiği mücadeleyi takdir ederken bir yandan başına gelenler içinizi sızlatacak. Jack eşi Gabi ile birlikte Siber güvenlik uzmanlığı görevi yapmaktadırlar. Yine bir görev gecesi ardından Jack eve döndüğünde kocası Gabi'yi evde boğazı kesilmiş bir şekilde bulur. Yaşadıklarının şokuyla ne kadar zaman geçtiğinin farkında değildi kendine geldiğinde polisi aradı ama polis geldiğinde baş şüpheli olarak onu suçlayacaklarını bilemezdi. Sorgu için karakola götürüldüğünde olay anı ve öncesi sürede neler yaptıkları zaman olarak açıklaması polisi çokta tatmin etmedi.Bu durum Jack için hiçte iyi değildi ve her an tutuklanabilirdi. Jack'in yapacağı tek şey vardı buradan kaçmak ve gerçek katilin ortaya çıkmasını sağlamak... Gabi niçin öldürülmüştü yaptıkları işle bir bağlantısı varmıydı?tüm bunların cevabına Jack ulaşabilecekmiydi? Bütün yaşadıklarının ardından sahip olduğu şey ona Tanrı'nın bir armağanıydı ...
Polisiye / Gerilim
2025 51. kitabı
İstemediğiniz bir suçtan dolayı tutuklanmak üzeresiniz. Tüm deliller sizi şüpheli gösteriyor. Kaçar mı yoksa adalete güvenip sorgunun bitmesini mi beklersiniz? Kitaptaki Jack kaçma yolunu seçiyor çünkü kocasının katilini bulmak zorunda. Ben olsam kaçmazdım. Gerçi kaçacak kadar da cesaretli değilimdir. Suçlu olsam polisi görünce tırsar, hemen dökülürdüm. Benim için fazla uğraşmazlardı yani. Kitaptaki Jack Cross, eşini öldürme suçuyla yargılanmak üzere. Kendinden emin, suçsuz. Okuyunca bizde anlıyoruz suçsuz olduğunu. Çünkü hikayeyi kendisi anlatıyor. Ama sonra bir "acaba?" diyoruz, "yazar biz okurlara tuzak mı kurdu?" diye. Hani şu ters köşe meselesi. Sonra kitapta ismi geçen tüm karakterlerden şüpheleniyoruz Peki suçlu kim? Karısı mı? Yakın arkadaşı mı? Yoksa bambaşka biri mi? diyerek her olasılığı aklımızdan geçiyoruz. Suçlu kim mi? Söylemem tabii. Cevabı kitapta.Gerçi kitabın ortasından itibaren suçlunun kim olduğunu buluyoruz ama olsun, yeterki okutsun. Bazı okurlara kitap detaylı gelebilir, kaçış aşaması falan. Ben asla detaylı bulmadım. Bir romanda kaçış planı kurgulamak ve bunu okuru sıkmadan tüm detaylarıyla işlemek zordur, seçenekler hızla tükenir ve bu süreci dört yüz sayfaya yaymak ise neredeyse imkânsızdır. Ancak yazar, imkânsızı başarmış.Tempoyu abartmadan, okuru yormadan ve heyecanı her sayfada hissettiren bir psikolojik gerilim yazmış. Bu da her yazarın altından kalkabileceği bir meziyet değildir. Tebrikler @ruthwarewriter
2025 142. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2025 14:06
Herkese Merhaba Bugün sizlere Ruth Ware kaleminden Gerçeğin İzinde kitabının yorumu ile geldim Ağustos ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 403 sayfalık bir kitap🩶 •Jacintha “Jack” Cross, eşi Gabe ile birlikte büyük şirketlerin siber güvenlik açıklarını test eden, sızma testleri yaparak sistemleri hackleyen ve bu açıkları şirketlere raporlayan bir uzman ekiptir. Gabe evde telefonun ve bilgisayarın başında komut vererek, Jack ise o büyük şirketlere gizlice girip, bilgisayarlara USB yerleştirerek sızma testlerini bu şekilde yaparlar. •Sıradan bir görev gecesi, Jack'in hayatı tam anlamıyla bir kabusa dönüşecektir. Nasıl mı? Bir sabah kocasını evde ölü bulur ve kendisi cinayetin tek şüphelisidir. Polis her yerde onu aramaktadır. O hem gerçek hem de dijital dünyada sürekli takip altındadır. Jack, masumiyetini kanıtlamak ve kocasının gerçek katilini bulmak için kaçmak zorunda kalır. Eski dostları, iş arkadaşları ve hatta ölen kocasıyla ilgili ortaya çıkan şüpheler ve sırlar, Jack'i "kime güveneceğim" sorusuyla baş başa bırakır. Her adımında yeni bir sır perdesi aralanır. Zekâsını ve hacker becerilerini kullanarak kendi soruşturmasını yürütmeye ve kocasının ölümündeki gizemi çözmeye çalışır. •Gerilimi yüksek ve temposu hiç düşmeyen, sonu tahmin edilemez bir kitaptı. Teknoloji, güven ve ihanet temalarını işleyen, sürükleyici ve zekice kurgulanmış bir psikolojik gerilim romanı. Yazarımızın kalemine sağlık🩶 Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ

Ruth WareYazar · 7 kitap
Ruth Ware, Doğu Sussex, Lewes’ta büyüdü. Manchester Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Paris’e taşındı ve Londra’ya yerleşti. Garson, kitap satış görevlisi, İngilizce öğretmeni ve basın sözcüsü olarak çalıştı. Kapkaranlık Ormanda, evli ve iki küçük çocuğu olan Ware’in çıkış romanı.