MÜKEMMEL ÇİFT | RUTH WARE
Merhaba kitap dostları! Bugün harika bir ters köşe ve soluksuz bir macera ile geldim.
Lyla, otuz iki yaşında bir virolog ve yaklaşık üç yıldır Nico ile birlikte. En büyük hayali kendi ekibini ve laboratuvarını kurmak olsa da ne yazık ki kısa süreli doktora sonrası araştırma pozisyonlarında sıkışıp kalmış durumda. Araştırma yaptığı son projeden de beklediği sonucu alamayınca tam bir hayal kırıklığı yaşıyor.
Sevgilisinin durumu ise ondan da beter! Tanıştıklarında aktör olmak isteyen Nico, geçen üç yıl içinde tabiri caizse ne uzamış ne kısalmış. Birlikte yaşamaya başladıklarından beri bütün faturaları ve idari işleri Lyla tek başına sırtlarken, Nico hep geçici işlerin peşinden koşmuş. İlk zamanlar Lyla’nın gözüne batmayan bu sorumsuz tavırlar, zamanla onu rahatsız etmeye başlamış. Ona olan sevgisi ise bu durumu tolere edebildiği tek sığınak.
Derken bir gün Nico, Lyla’nın karşısına yepyeni bir fikirle çıkıyor: Bir realite şov!
Issız bir adada beş çift, on hafta boyunca eleme formatında, adeta bir Survivor tarzı mücadele edecek! Lyla başta asla istemese de Nico’nun yoğun ısrarlarına dayanamayıp, "Nasıl olsa bizi seçmezler" düşüncesiyle "tamam" diyor. Amaaa evdeki hesap çarşıya uymuyor ve yarışmaya kabul ediliyorlar!
Diğer dört çift; Conor & Zana, Bayer & Angel, Dan & Santana ve Joel & Romi ile birlikte adaya doğru yola çıkıyorlar. Hem tatil hem iş diye başladıkları bu macerada onları sizce neler bekliyor?
Tahmin edersiniz ki ortada hırslı çiftler, büyük bir ödül ve saklanan sırlar olunca kaos da kaçınılmaz oluyor. Biz okurlar için de kaos demek, heyecan dolu bir okuma süreci demek! Bu kitapta da tam olarak aradığımız o yüksek tempo var. Ters köşeleri sevenler, soluksuz bir gerilim arayanlar bu kitabı kesinlikle kaçırmasın