Tüm kitapsever dostlarıma mutlu akşamlar kitaplarla güzelleşen vakitler diliyorum
Yine yayınevinden yine harika bir kitap. Çok severek, son sayfasına kadar da merak ve heyecan içerisinde okudum. Kafam çok karıştı, ama kitabın sonunda taşlar yerli yerine oturdu.
Bir yarışma programına katılan beş çift. Onlar mükemmel çift olarak kendilerini göstermek için yarışacaklar. Okyanusun ortasında bir adada, rüya gibi bir yerde, hatta tatil havasında olacağı varsayılan bir yarışma. Adaya giderken yapılan gemi yolculuğu aslında bir şeylerin vadedilen gibi olmadığını gösteriyor. Yolculuğun ardından adaya yerleşiyorlar ve yarışma başlıyor. Ancak o gün talihsiz bir olay yaşanıyor büyük bir fırtına oluyor ve toplantı için teknede buluşan yarışmanın teknik ekibi ve sorumluları tekne ile birlikte ortadan kayboluyorlar. Yarışma odasında ise talihsizlikler o gün başlıyor.
Biz kurguyu sevgilisinin ısrarlı isteği üzerine yarışmaya katılan Lyle'nin anlatımıyla okuyoruz. Ama arada farklı bir anlatıcı da devreye giriyor ve yaşanan aynı olayları farklı bir şekilde anlatıyor. Bu da benim gibi pek çok okurum kafasını eminim ki karıştıracaktır.
Yarışmaya katılan on kişiyi bugünleri, geçmişleri, idealleri ve karakterleri ile okuyoruz. Yazarın öylesine başarılı bir anlatımı var ki her bir karakteri psikolojik tahlilleri ile sunmuş bizlere.
Elektriksiz, iletişimsiz, erzak ve su sıkıntısı ile ve yarışmacılardan yitirilenlerle yaklaşık bir ay adada kalıyorlar. Olay yarışmadan çıkıp bir hayatta kalma mücadelesine dönüşüyor.
Bizlere de merak ve heyecanı içerisinde okumak düşüyor.
Küçük de bpr spoi vereyim. Bazen kötü insanlar sırf iyi insanlar özgürce yaşayabilsin diye bir kahraman gibi anlatılabilirler.
Gerilim türünde okumayı seven dostlarıma tavsiye ediyorum.
Mükemmel Çift | Ruth Ware
Bugün sizlere ters köşe olacağınız bir kitap önerisi ile geldim.Uzun zamandır bu kadar gerildiğim bir kitap olmadı.
Agatha Crıstıe nin 10 kişiydiler klasiğini anımsatan temposu hiç düşmeyen, zekice kurgulanmış bir psikolojik gerilim kitabı.Biraz kitabın konusundan bahsedeyim.
Bir gün Nico ve Leyla’nın karşısına yepyeni bir fikirle çıkıyor.Realite şov.
Issız bir adada beş çift.Aslına bakarsanız lüks bir tropik adada bir tatil gibi ilk başlarda.Ama işler hiç de onların umduğu gibi çıkmıyor ne yazık ki.
Diğer dört çiftimiz;
Conor ve Zana , Bayer ve Angel , Dan ve Santana , Joel ve Rami.Hep birlikte bir realite şov.Büyük bir ödül için sizce ne kadar ileri gidebilirler?
İlk görevden sonra işler iyice kızışacak ve sonrasında fırtınayla beraber kontrolden çıkacak.Ana karadan kilometrelerce uzakta , telefonlardan ve sevdiklerinden mahrum şekilde , ekipten bihaber ne kadar dayanabilecekler?
Hayatta kalmak için birbirlerine güvenmekten başka çareleri yok.
Psikolojik gerilim sevenler için #mükemmelçift güzel bir okuma olacak!
Finaline kadar temposu hiç düşmeden devam eden sürükleyici bir psikolojik gerilim romanı okudum.
Büyük ödülü kazanmak için beş çift cennet gibi bir adaya gidiyor ve her şey bir tatil vaadi ile başlıyor. Ancak hiçbir şey beklendiği gibi gitmiyor ve her şey bir anda kabusa dönüşüyor. Yarışmacıların birbirine güvenmek ve destek olmaktan başka çaresi yok. Sırlar, gizemler, yalanlar, ihanetler.. Film tadında okuduğum bir eser oldu. Acaba bu gerçekten bir yarışma mı? Mükemmel
Tüm hikaye beş çiftin cennet gibi güzel, tropik bir adada yarışmaya katılmasıyla başlıyor. Bu bir yarışma ve kazan çift tatil hakkına sahip olacak. Çiftlerden birisi de Lyla ve Nico. Her şey güzel başlıyor aslında ama zamanla bu adada hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı ortaya çıkıyor.
Çiftlerin tamamlaması gereken görevler…
Çıkan beklenmedik bir fırtına…
Sırlar ve ihanetler…
Birbirlerine güvenmekten başka hiçbir şansları yok. Peki kime güvenebilirler?
Sırlar bir bir ortaya çıkarken Lyla fark ediyor ki bu aslında bir yarışma değil.
Film tadında bir kitaptı. Yazar gerilim havasını tüm kitap boyunca korumayı başarmış. Bir bölümde bir karaktere çok güvenirken diğer bölümde ondan şüphelenmeye başladığınızı fark edeceksiniz, ki bu da ters köşelere hazır olmanızı gerektiriyor. Türü sevenler için tavsiye ederim
Merhaba sevgili kitap kurtları bugün sizlere korku-gerilim tarzında yazılmış bir kitapla geldim
Kitap akademik kariyer yapmış Lyla ve sevgilisi Nico'dan bahsederek başlıyor. Nico Mükemmel Çift adında bir realite programına katılmak istiyor ve Lyla'yı bir şekilde ikna ediyor. Bu şov bir adada çekilecektir ve 5 çift ile birlikte yapımcılar adaya gidiyor. Gittikleri günün gecesinde ise bir fırtına çıkıyor.
Olay burada patlak veriyor. Yapımcıların bulunduğu tekne ortada yok ve adada kalan 9 kişi hayat mücadelesi vermek zorunda. Bundan sonrası kitabın kapağında da yazdığı gibi ölümcül bir oyun. Ya hayatta kalacaklar ya da ihanet edecekler.
Kitap ıssız bir adada yaşanan hayat mücadelesini anlatırken aslında altta yatan sebebinin bize farklı olduğunu gösteriyor. Bölüm başlarındaki mektuplarla içeriğine baktığımda fark ettiğim uyumsuzluk kitap sonunda netleşiyor.
Korku-gerilim olarak ele alınmış ama beni bu şekilde içine çekmedi. Konuyu beğendim, korku gerilim oranı daha fazla olsun isterdim. Bu tarz okumayı sevenler şans verebilir.
Yazarımızın kalemine sağlık
Tek kelimeyle harika akıcı bir kitaptı keyifle okudum yazarın kalemine sağlık
“Mükemmel Çift diye bir şey gerçekten var mı?
Yoksa bu sadece iyi oynanmış bir rol mü?”
“İnsan en çok ne zaman değişir? Korktuğunda mı, yalnız kaldığında mı, yoksa hayatta kalmak zorunda olduğunda mı?”
Ruth Ware’in Mükemmel Çift kitabı bana bu soruyu sık sık düşündürdü. İlk sayfalarda sıradan bir yarışma hikâyesi gibi görünen olaylar, ilerledikçe psikolojik bir hayatta kalma mücadelesine dönüşüyor. Karakterlerin açlık, korku ve çaresizlik karşısında verdikleri kararlar, kitabın en güçlü yanlarından biri.
Yazarın gerilimi adım adım yükseltmesi ve sürekli bir şüphe atmosferi oluşturması kitabı sürükleyici kılıyor. Her bölümün sonunda “bir sayfa daha” diyerek okumaya devam ettim.
Bazı karakterlerle bağ kurmakta zorlandım ancak kitabın atmosferi ve merak duygusu bunu büyük ölçüde telafi etti. Gerilim ve gizem sevenlerin keyifle okuyabileceği, son sayfasına kadar temposunu koruyan bir roman.
️ 4/5
Her şeyin mükemmel göründüğü bir dünyada, en büyük sırlar en kusursuz görünen insanların arasında saklanıyor. Yazar okuru son ana kadar şaşırtmayı başaran etkileyici bir gerilim romanı ortaya koymuş.
Gerilim ve gizem türünü sevenler için sürükleyici bir okuma sunuyor. Ruth Ware’in akıcı anlatımı sayesinde sayfalar hızla ilerliyor ve hikâye boyunca merak duygusu hiç azalmıyor. Lüks bir ortamda başlayan olaylar, beklenmedik bir ölümle birlikte karmaşık bir gizeme dönüşüyor. Her karakterin sakladığı sırlar, geçmişten gelen hesaplaşmalar ve birbirine karışan ilişkiler, okuru sürekli şüphe içinde bırakıyor. Kime güvenileceğini kestirmek zorlaşıyor ve her yeni bölümde olaylara dair fikirler değişebiliyor.
Mükemmel Çift diye bir şey gerçekten var mı?
Yoksa bu sadece iyi oynanmış bir rol mü? Lyla’nın hayatı tam anlamıyla çıkmaza girmiştir. Akademik kariyeri sallantıda, sözleşmesinin yenilenmesi belirsiz ve erkek arkadaşı Nico ile ilişkisi giderek çatırdamaktadır. Tam her şey dağılırken karşılarına beklenmedik bir fırsat çıkar: yeni reality şovu Mükemmel Çift. Büyük ödülü kazanmak için seçilen beş çift, göz alıcı bir tatil vaadiyle ıssız ve egzotik bir adaya götürülür. Ancak cennet sandıkları bu ada, kısa süre içinde kâbusa dönüşür. İlk görevden sonra yükselen gerilim, şiddetli bir fırtınayla kontrolden çıkar. Ana karadan kilometrelerce uzakta, telefonlarından mahrum ve ekipten tamamen kopmuş halde kalan yarışmacılar, hayatta kalmak için birbirlerine güvenmek zorundadır. Sırlar birer birer açığa çıkarken ve korku herkesi ele geçirirken Lyla şunu anlar: Bu artık bir yarışma değildir. Burada kaybedilen şey sadece büyük ödül olmayacaktır.
Yazardan okuduğum üçüncü eserim ters köşe ve gerilim yönünden okuması zevkli bir yazar. Benim en sevdiğim kitabı sanırım hâlâ Gerçeğin
Bir şova katılacağını düşünen sırlarla dolu çiftlerin hayat mücadelesi vereceği kimin aklına gelirdi. Tam dizi havasında bir adada mahsur kalan insanlar ve hayatta kalmak için yaptıkları. Keyifliydi.
Ruth Ware Mükemmel Çift
Yazardan daha önce O Kız ile tanımış ve özellikle finalindeki ters köşeden çok etkilenmiştim. Bu yüzden Mükemmel Çift'e başlarken beklentim oldukça yüksekti. Kitabı bitirdiğimde ise yazarın gerilim yaratma konusunda ne kadar başarılı olduğunu bir kez daha görmüş oldum.
Hikâye, kariyerinde zor bir dönemden geçen virolog Lyla ve oyunculuk hayallerinin peşinden koşan sevgilisi Nico'nun bir reality şova katılmasıyla başlıyor. İlk başta tropik bir adada geçecek eğlenceli bir yarışma gibi görünen bu macera, kısa sürede hayatta kalma mücadelesine dönüşüyor. Adanın izole yapısı, dış dünyayla iletişimin kesilmesi ve karakterlerin birbirlerinden sakladıkları sırlar hikâyenin gerilimini sayfa sayfa artırıyor.
Kitapta en çok sevdiğim şeylerden biri karakterlerin derinliği oldu. Hiç kimse tamamen iyi ya da tamamen kötü değil. Her karakterin sakladığı sırlar, korkuları ve zaafları var. Bu da okurken sürekli fikir değiştirmenize neden oluyor. Bir bölümde güvendiğiniz bir karakterden sonraki bölümde şüphe etmeye başlayabiliyorsunuz. Ruth Ware bu belirsizlik hissini çok başarılı bir şekilde işlemiş.
Atmosfer açısından da oldukça güçlü bir kitaptı. Fırtınanın ardından adada yaşanan kaos, yiyecek ve su sıkıntısı, artan korku ve güvensizlik hissi beni hikâyenin içine tamamen çekti. Özellikle karakterlerin psikolojik olarak yıpranışını okumak oldukça etkileyiciydi. Çünkü kitap sadece bir gizemi çözmeye odaklanmıyor; baskı altında kalan insanların nasıl değişebileceğini, korkunun insanlara neler yaptırabileceğini ve dışarıdan mükemmel görünen ilişkilerin aslında ne kadar kırılgan olabileceğini de gösteriyor.
Lyla karakterini oldukça sevdim. Yaşadığı hayal kırıklıklarına rağmen mantığını korumaya çalışması ve olaylar karşısındaki duruşu hikâyeyi daha etkileyici kıldı.
Mükemmel Çift, büyük ödül için ıssız bir adaya giden beş çiftin hikâyesini anlatıyor. Başlangıçta her şey eğlenceli ve romantik görünse de, zamanla ortaya çıkan sırlar olayları bambaşka bir noktaya taşıyor ve gerilim giderek artıyor. Akıcı ve sürükleyici anlatımı sayesinde kitabı elinizden bırakmak zorlaşıyor. Psikolojik gerilim ve gizem sevenlerin keyifle okuyabileceği bir kitap. Şimdiden iyi okumalar.
Ruth Ware, Doğu Sussex, Lewes’ta büyüdü. Manchester Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Paris’e taşındı ve Londra’ya yerleşti.
Garson, kitap satış görevlisi, İngilizce öğretmeni ve basın sözcüsü olarak çalıştı. Kapkaranlık Ormanda, evli ve iki küçük çocuğu olan Ware’in çıkış romanı.