2025 15. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2025 15:55
James Clear'ın Atomik Alışkanlıklar adlı kitabı, hayatınızda kalıcı değişiklikler yaratmada küçük alışkanlıkların gücünü anlatan bir kitap. Genel ve tekrarlayan motivasyon kitaplarından farklı olarak, bu kitap gerçek değişimin sadece motivasyondan değil, sayısız küçük kararlardan geldiğini anlatıyor. Hedeflere odaklanmak yerine bir sistem oluşturmak üzerinde önemli bir vurgu yapılmaktadır. Olağanüstü hikaye anlatımı, kişisel anekdotlar ve gerçek hayattan örneklerle yazar, sizi kendini geliştirme yolculuğuna çıkarır. Öğrendiğiniz her kavram bilimsel araştırmalarla desteklenir, böylece sonuçlara ulaşacağınız daha net hale gelir. Yazar, hemen olumlu değişiklikler peşinde koşmak gibi yaygın olarak benimsenen kavramları da çürütmektedir. Bunun yerine, her gün %1 oranında tutarlı bir şekilde nasıl gelişmeniz gerektiğini açıklamaktadır. Örneğin, bir gün spor salonuna giderseniz, karın kaslarınızı geliştiremezsiniz. Ancak dört hafta boyunca düzenli olarak spor salonuna giderseniz, vücudunuzda olumlu değişiklikler olur. Ayrıca, alışkanlığın bir son nokta olduğu efsanesini de yıkıyor. Spor salonuna taksiyle gitmenin, spor salonuna ulaşmanın son noktası değil, alışkanlığı oluşturan şey olduğunu açıklıyor. Yazar, farklı alanlardaki en büyük başarılardan bazılarına örnekler veriyor ve bu taktiklerin hangi aşamada olursanız olun nasıl işlediğini anlamanıza yardımcı olmak için noktaları ustaca birleştiriyor. Dolayısıyla, Atomik Alışkanlıklar, kötü alışkanlıkların labirentinde sıkışıp kalmışsanız veya kendinize "Bunu neden yapıyorum ki?" diye soruyorsanız, başvuracağınız bir rehberdir. Halihazırda başarıya ulaşmış ve daha fazlasını arzuluyor ya da sadece gelişmek ve büyümek istiyorsanız, bu kitap size yardımcı olabilir. Atomik Alışkanlıklar
Atomik AlışkanlıklarJames Clear · Pegasus Yayınları · 202221,1bin okunma