Gece Yarısı Kütüphanesi
2025 14. kitabı
Okunma: 04 Temmuz 2025 21:35
Herkese merhaba. 2020 yılında ödül alan kitapla karşınızdayım. Kitabın konusu Nora'nın gerçek olarak arafta -ölüm ile yaşam arasında- kalmasını anlatıyor. Bu araf dediğimiz yer bir kütüphaneden ve Nora'nın pişmanlıklarını düzeltme şansını ona veren kitaplardan oluşuyor. Kitapta sürekli Nora'nın seçtiği kitapların sonucunda ki maceralarını okuyoruz. Açıkçası ben bu kitapta ödüllük bir performans göremedim. Çünkü bir kitabın ödül alabilmesi için özgün olması lazım. Fakat ben bu kitabı okurken sanki Tozlu Rüyalar Kitapçısı'nı tekrar okuyormuş gibi oldum. Hatta kitabın sonuna doğru Nora gittiği hayatındaki kızının ismini öğrenmek için kızıyla soru oyunu oynuyor. Aynı durum Tozlu Rüyalar Kitapçısı'nda da geçiyordu. Açıkçası ben ödüllük bir performans göremedim. Evet güzel cümleler var, ama bana ne sürükleyici geldi ne de özgün. Açıkçası bu kitap popüler olan her kitabın güzel olamayacağı gerçeğini doğruluyor. Çünkü bir ara çok popüler olmasıyla okumak istemiştim. Ama şunu söyleyebilirim, herkes hayatında bir kez okusun. Ne de olsa herhangi bir alanda kötü eleştiri yapmak için bile o alan hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor. Hoş kalın, kitapla kalın:)
Gece Yarısı KütüphanesiMatt Haig · Domingo Yayınevi · 202598,4bin okunma