#okudumbitti
Murakami'nin bu üçlemesi insanı içine alan bir samimiyetle yazılmış. İlk kitap kendi yaşam deneyimlerine daha fazla yer vermiş olsada üçüncü kitapta tamamen kurgu olan eser Japonya'nın el değmemiş topraklarını öğrenmek için harika bir rehber niteliğinde. Ayrıca 1800'lü yılları anlatan kitaplarda yeni yerleşim yerlerinin kurulma şeklinin birbirine benzemesi de insanın her çağda yine aynı insan olduğunu bize bir kere daha hatırlatıyor. Tokyo 'da üniversite okumaya giden bir genç ve onun kasabasında bıraktığı arkadaşının ilginç fantastik ve sade öyküsünü okuyacak olanlara tavsiye ediyorum. Bir murakami klasiği her kitap su terazisinde ölçülmüş gibi yerli yerinde betimlemeler ve anlatılarla dolu.
Kitaplardan bana kalanlar
Ama herkes ait olduğu yere dönüyor işte.
Bazen düşünüyorum da hiç kimseyi rahatsız etmeden yaşayıp gitmek ne kadar güzel olurdu.
Beni bu kadar önemsemene gerek yok. Birilerini önemsemek istiyorsan parktaki güvercinler yem atabilirsin.
Muhteşem yalanları fukara hakikatten çok severim
Cümlelerin güzel savunduğun tez net ama hiçbir şey söylemiyorsun
Mutluluk sıcak bir arkadaştır
Herkesin bir sürü sorunu vardı. Sorunlar gökten yağmur gibi yağıyor, bizlerse var gücümüzle onları toplayıp cebimize koyuyorduk.
Herkesin yitirmek istemediği bir şeyi vardır... Ancak yitirdikleri zaman insanlar onun bir zamanlar var olduğunu anlarlar.
Okuyacak olana keyifli okumalar