Orhan Karaağaç' ın MyMecra Youtube kanalının, Son33 isimli programından derleyerek oluşturduğu kitap. Kitabın içerisinde 11 yazar var. Kimilerin tanıdığı, sevdiği kişilerin soru-cevap, sohbet tarzında anlattığı şeyler var. Bu insanlar toplumun yaralarına, gençlere en çokta bize değiniyor. Bilgi birikimi yüksek olan insanların konuşmaları hep ilgimi çekmiştir. Orhan Karaağaç böyle bir program yaparak bu insanlarla bizleri buluşturuyor ve aydınlatıyor. Bunları kitaba dönüştürerek de soluksuz okunabilecek bir eser veriyor. Hocalardan birkaçının konuşmalarına değinecek olursak;
Saliha Erdim: "Çiçek öldükten sonra su vermek ne yarar." Bir şeyler vaktinde yapılmazsa aile kurumu yok olur. İnsanlar birbirine değer vermelidir. Bunun için de herkes ilk kendine bakmalı eksikliği kendinde aramalıdır, diyor. Konu uzun..
Nevzat Tarhan: Gençlerdeki boşluk duygusundan, ben merkezcilikten, bunların oluşma sebeplerinden bahsediyor. Gençlerin kendilerini iyiye ve güzele götüren hakikatı aramalarını söylüyor. "Hakikat nedir?" Konu derin..
Ahmet Akın: Gençliği, gelecek nesli nasıl kurtarırız? Onlara nasıl bir yol çizmeliyiz? Onların ihtiyaçları nedir? Toplum akımlarına kapılıp gitmemeleri için onlara el uzatmalıyız, diyor. Onlara 5 şeyi sağlamalıyız. Bunları nasıl yaparız diye hocamız anlatıyor. Bir kulak verelim inşallah.
Mim Kemal Ökke: Bize ne yapıyolar diye soruyor Orhan bey. Kendi başına yeterli olmadığına dair düşünce ve hissiyatı bize aşılıyorlar. Bir insanın kendini yemesini, intihara kadar gitmesini sağlıyorlar. Bu durumlardan da uzak olmamız için ne yapmalıyız diye hocamız anlatıyor.
Daha çok yazarımız var. Orhan Karaağaç 'ın çok güzel değindiği, nokta atışı sorularıyla güzel bir sohbet oluşuyor. Bu sohbetlerden inşallah herkes faydalanır. Keyifle okuduğum bir kitap oldu, tavsiye ederim.