2023 54. kitabı
Okunma: 22 Aralık 2023 08:11
Kitabı bitirip de kapağını kapattığımda, elimi çeneme götürüp hafif ittirmek suretiyle açık kalan ağzımı kapatmak zorunda kaldım. Waww bu da neydi böyle. ;) Yetmiş yıllık bir süreci, bir ailenin üç kuşağını anlatan ( ama ne anlatmak.)neredeyse bir köy nüfusu kadar karakter barındıran ama hiiiç kafa yormayan. Bir sayfa bile geriye döndürüp tırım tırım isim aratmayan. Bu kimdi? Hangisi kimin kızı/oğlu diye sorgulatmayan, muazzam bir kitap oldu benim için Ruhlar Evi. Bunca karakterin de hiçbiri tesadüf değildi ve hepsinin bir amacı vardı bence. Trueba; güçlü ve iki yüzlü bir karakter. Hem otoriter bir patron, hem aptal bir aşık. Kitap boyunca yaşayan tek adam. Ahh Claraa! ; Ailenin reisi kesinlikle sensin kızım. Öngörü yeteneğin, telepati özelliğin, psişik güçlerin ile sen çok özelsin. Büyüleyici bir kadın. Rosa bebeğim; evet tam bir masal perisi. Dünyanın en güzel ama bir o kadar da en talihsiz kadını. Ferula; gün yüzü görmemiş kız kurusu. Ama inanılmaz fedâkar bir karakter. Blanca; sen aşk için doğmuşsun güzelim. Sadakat diğer adın. Alba; devrimci ruhun, özgür kadının en güçlü temsili sensin yoldaş. Harikaydın. Esteban Garcia; nefretten gözleri kör olmuş, intikam ateşi ile yanan karanlık bir adam. Jaime ve Nicholas; ikiz demeye bin şahit ikizler. Jaime, doktor ve sosyalist. Platonik bir aşık. Nicholas, iflah olmaz bir gezgin. Bütün bu karakterlerden bile ayrı ayrı birer kitap çıkar şüphesiz. Realist, romantik, estetik, izlenimci, dışavurumcu, duygusal ya da psikolojik her türden hemde.. Büyülü gerçekçiliği gerçeküstü yetenek ile anlatan, yazar Isabel Allende bu yıl tanıştığım ve yazarlar içinde beni en çok etkileyen yazar unvanını kapıverdi. Öyle ki hemencecik gidip iki üç kitabını daha satın aldım. Attım kitaplığıma. Okunmalı. Siz de hemen gidip alın. ;)
Ruhlar EviIsabel Allende · Can Yayınları · 20221,599 okunma
1 +1'leme
Ayfer Tunç'un bir deliler evinin yalan yanlış anlatilan kisa tarihi kitabına benziyor. O kadar çok karakter var ki nasil bir kafa bunu yazmış olabilir diyor insan. 40 cesitten fazla insan, birbirinin kuyruguna degmeden akıp gidiyor kitapta.
emine
Bir Deliler Evinin Yalan Yanlış Anlatılan Kısa Tarihi de muazzam bir kitaptı. Kesinlikle her iki kitabı okurken sizinle aynı şeyleri düşündüm sevgili Fatma Yılmaz🌟🫶 Bu kadar karakter nasıl tek tek her yönüyle ele alınır. Hadi aldın sizin muazzam deyişiniz ile birbirinin kuyruğuna takılmadan ve bizi hiç yormadan nasıl anlattın? Akıl alır gibi değil.😉
Sıradaki kitabım bu değildi ama yorumunuzu okuduktan sonra işler karıştı:-) bugün başlayacağım
emine
Umarım beklentinizi karşılar.😉 Rotayı değiştirdiğinize pişman olmazsınız. 😌 Yazar benim için vazgeçilmez bir kalem haline geldi bu kitaptan sonra.🫶 Bitirdikten sonra kitabı yorumunuzu benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum ÖZNUR UGURLUOĞLU 🙏 Keyifli okumalar diliyorum. 🪷
Ben de şuan kitabın 200. Sayfasındayım ve incelemeleri merak ettim ve baktım. Gerçekten çok güzel anlatmışsınız. Dediğiniz gibi onca karakter varken yazar o kadar anlaşılır bir şekilde anlatıyor ki bir an bile geriye gidip bu kimdi diye bakmadım. Muazzam bir kitap (neden bu kadar az insanın okuduğunu da anlayamadım)
emine
Kitaba aynı pencereden bakıyor olmamız mutlu etti. Beni en çok şaşırtan bu olmuştu kitapta. Bir köy halkı kadar karakter var ama hepsi zihninizde o kadar güzel yer ediyor ki dönüp kim kimdi diye araştırıyor insan. Keyifli okumalar diliyorum ama zaten çok keyif aldığınızı söylüyorsunuz. Neden az okunuyor kitap çok beğeni meselesi. Herkes aynı lezzeti alamayabiliyor. 😉 Güzel cümleleriniz için teşekkür ediyorum. 🐟🍀
Listeye eklendi 👍 okuyacağım butonuna basıldı. 😍 🍀 inceleme için teşekkürler Emine hanım💝
Rica ederim Sevgili SvmG 🙏 Şimdiden keyifli olmasını diliyorum. 💯🤞
Bu yorum görüntülenemiyor
2024 okuma listeme ekledim bu güzel incelemeden sonra. Teşekkürler Emine Hanım 🙏
emine
Umarım beklentinizi karşılayan bir kitap olur.🙏 Zira benim beklentimin çok üstünde nefis bir deneyimdi. 👌 Şimdiden keyifli okumalar diliyorum. 🤞