2025 66. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2025 04:22
Kraliçelerin yönettiği bir diyar: Quadara. Her bölgenin başında bir kraliçe var. Dört farklı kültür, dört farklı değer sistemi… Ve aniden, biri onları teker teker ortadan kaldırmaya başlıyor. - ya da başlamıyor mu? Kitap aslında sadece taht oyunlarından ibaret değil; güven, sadakat, iktidar ve özgürlük üzerine de düşündüren bir anlatım sunuyor. Düşüncelerime gelirsek… Başlangıçta tüm karakterler beni çileden çıkardı desem yeridir! Her birine ayrı ayrı sinir oldum ama ilerledikçe, özellikle Varin’e kalbim ısındı. Naifliği, cesareti… Ve tabii… Ters köşe cenneti! Tahminlerimle oynadım ama dürüst olayım: her seferinde şaşırdım. Bu da kitabı daha sürükleyici hale getirdi. Zaten bir kitabı tahmin edemediğimde, onunla daha çok bağ kuruyorum. Bu kitapta da aynı şekilde oldu. Sadece sonlara doğru bir yerde içime bir şüphe düştü ve bingo! Ama o zamana kadar büyük bir keyifle ters köşelere yakalandım diyebilirim. Birkaç yerde olaylar daha hızlı gelişseydi keşke diye düşündüm ama genel atmosferi, kadın karakterlerin hikayede aldığı konum ve entrika dolu yapısı beni oldukça tatmin etti.
Dört Ölü KraliçeAstrid Scholte · Yabancı Yayınevi · 2020520 okunma