2025 2. kitabı
Ah Jane ahh... Seni hiçbir zaman unutmayacağım. Kimse sana inanmazken ne çok şeyler başardın, kötü bir çocukluk geçirsen de nasıl böyle iyi kalabildin? Karakterinden ödün vermeden, doğru bildiğin yoldan şaşmayarak, gerektiğinde duygularını bastırıp yinede hep doğru bir insan olmayı başardın; gururlu, vicdanlı, sevgi dolu, ahlaki değerlere önem veren, yılmayan, yorulmayan güçlü kadın Jane. Sen kelimelerle anlatılamayacak kadar özelsin. İyi ki seni tanıdım. “Beni bir makine mi sanıyorsunuz? Hissetmeyen bir otomat mı? Sırf yoksul, sade, gösterişsiz ve küçük olduğum için ruhum ve kalbim yok mu sanıyorsunuz? Yanılıyorsunuz! Benim de sizin kadar ruhum ve sizin kadar kalbim var!” “Ben bir kuş değilim ve hiçbir ağ beni tuzağa düşüremez. Ben özgür iradesi olan bir insanım.” ''Kendime değer veriyorum. Ne kadar yalnız, desteksiz ve kimsesiz olursam olayım, kendime saygım o kadar artar.'' ''İyiliğe inanmak, kötülüğe yenilmemektir.'' ''Sevgi, güçsüz bir ruhun oyuncağı değil, kararlı bir yüreğin silahıdır.''
Duygu ve Düşünce
Jane EyreCharlotte Brontë · Can Yayınları · 202042,2bin okunma