Kuyruklu çarpacak diyorlar..:)
2025 45. kitabı
Okunma: 07 Temmuz 2025 22:59
Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın doğum günü vesilesiyle, Demet Hanım’ın düzenlediği okuma etkinliği sayesinde tanıştım bu kıymetli eserle. Aynı zamanda bir dönemin ruhuyla, yazarın mizahıyla ve kadınlara duyduğu saygıyla da tanışmış oldum. İlk sayfalardan itibaren, sıcak ve esprili anlatımıyla beni içine çekti. Dili akıcı; karakterler ise hem absürt hem tanıdık. Halley Kuyruklu Yıldızı’nın çarpacağı söylentisiyle oluşan mahalle paniği, cehaletin ne kadar kolay kışkırtılabileceğini hicivle gösterdi. Yazarın kadına bakışı ise beni özellikle gururlandırdı. Kadın karakterinin zekâsı, kararlılığı ve kendine olan güveniyle çizilen portre, o dönemdeki pek çok metinde görmeye alışık olmadığımız bir derinlik... Gürpınar, kadına sadece güzellik veya fedakârlık değil; akıl, dirayet ve söz hakkı da tanımış. Birçok bölümü gülümseyerek okudum; gülüşüm sadece komediye değil, yazarın topluma yönelttiği kıvrak eleştiri üzerinde de yoğunlaştı. Evlilik kurumuna, mahalle dedikodusuna, sözde bilgi sahibi kişilere getirdiği yorumlarla bence hala geçerliliğini koruyan bir eser. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaçHüseyin Rahmi Gürpınar · Akçağ Yayınları · 201825,5bin okunma
Ne kadar güzel anlatmışsınız, kaleminize sağlık. Hüseyin Rahmi görse o da çok beğenirdi. :) Kitabı ise beğenmenize çok sevindim, katılımınız da etkinliği daha bir renklendirdi.. inceleme ve katılım için teşekkür ederim. Yeni kitaplarda ve başka etkinliklerde görüşmek üzere ☘️ 🙏🏼🙌🏼😊😇😇🌼🌷✨
Tuğba
Güzel düşünceniz ve yorumunuz için ben teşekkür ederim 🙂 💐