·640 syf.····Okunma: 31 Mayıs 2025 19:26 Selam!
Bu kitap konusunda beklentim aşırı yüksekti veee beklentim karşılandı, çok sevdim! Fantastik bir seri; cadılar, büyüler ve daha birçok tür... Yazarın dilini beğendim. İlk kitap olduğu için biraz daha birçok şeyi öğreniyor olsa da gayet akıcıydı. Kendimi kitapla hemen bütünleştirdim ve onlarla bir olarak keyifle okudum.
Elloren Gardner, Diyar Savaşı'nda düşmanlarını alt eden ve Gardnerya halkını kurtaran Karanlık Cadı'ya ona çok benzeyen torunudur. Yeni bir kehanet söz konusu; yeni bir Karanlık Cadı'yı bekleyen halk, hiç büyü gücü olmayan Elloren... Tek isteği annesi gibi eczacı olmak ve bunun için çok istediği Verpax Üniversitesi'ne gitmeyi başarır. Ama Elloren'in beklediğinin aksine, her şey fazlasıyla zor, birçok kişi düşman, birçok şey korkutucu. Her yeni durumla bildiklerini sorgular ve her yeni bilgi bildikleriyle çatışır.
Bu tarz kitaplar genel olarak birbirine benzer. Elloren'ı en sonunda neler beklediğine dair birçok tahminim var ve birçoğunun çıkacağına da eminim ama yine de yazarın türler konusunda çeşitliliği ve bunları kullanma konusundaki tavrı hikâyeye özgünlük katıyor. Önyargı ve yanlış bilgi haznesi ile mecburi düşmanlığın zamanla dostluğa veya arkadaşlığa dönüşmesi benim çok hoşuma gidiyor. Ve tabii ki kitaplara katılan o devrimci yan, binbir zorlukla bir avuç kişinin kendini tehlikeye atmasıyla doğan gücün o kazanımları beni mutlu ediyor. Olayların her sayfayla hız kazanması, tehlikenin artması ve kişilerin daha da yakınlaşmasıyla oluşan birlik beni diri tutuyor ve daha bir hevesle okuyorum. Bu aralar kesinlikle en ihtiyacım olan kitaplardandı, Allah'tan ikinci kitabı da mevcut. Umarım yayınevi diğer kitaplarını da hemen çıkarır.