bu stephen king'den okuduğum ilk kitap. Enstitü kitabına başlayıp konusu ilgimi çekmesine rağmen zorla bir 10 sayfa falan okuyup yazardan nefret etmek istemediğim için en iyisi ince bir kitabından başlayayım dedim ve buna başladım. fena değildi. puanımdan da anlaşılacağı üzere beğendim (6 puan düşük değil, 5 üzerinden 3 yıldız) . ama yeterince etkilenmedim de açıkçası.
anlatım tarzı şimdiki zaman kipiyle olduğu için ilk başta akıcılığı yakalamakta biraz zorlandım ama birkaç bölüm okuduktan sonra bu durum oturdu. akıcı, kolay okunan, bölümleri de kısa kısa olduğu için oldukça keyifli vakit geçirdim. gerilimi de oldukça yerinde buldum ama yazarın başka kitabını okumadığım için diğer okurların bu konuda neden dert yandığını anlayabiliyorum. stephen king çok daha iyisini yazıyordur eminim.
iki devam kitabı daha varmış ama yakın zamanda okuyacağımı sanmıyorum. sonu biraz merkata biraz da boşlukta bıraktı ama bu haliyle sevdim. eğer siz de hem stephen king okumaya yavaştan başlamak, hem de sizi okuma durgunluğu döneminden çıkaracak hafif felsefi alt metinli bir kitap okumak istiyorsanız tavsiye ederim.