2025 89. kitabı
Merhaba bugün sizlere çok severek okuduğum bir kitapla geldim.Sevgili Erkan Şahin nin kaleme almış olduğu "İNSAN(LIK) KURTULUŞ" kitabı. Yazarın daha önce "İnsan(lık) Musa" kitabını okumuş ve çok beğenmiştim. Bu kitap bir adanışın hikayesini anlatıyor. Osmanlı imparatorluğunun son demleri.. Vatanın her tarafı düşman işgali altında.Yunanlılar da Ege'yi işgal etmek üzere. Denizli'ye bağlı Cumalar Köyü bu durumdan bi haber. Ama haberi olan biri var.Köyün yaşlı imamı İsmail Hoca. Bu işgale birinin dur demesi lazım. Ama nasıl? Köyde bu duruma karşı birlik olmayı savaşmayı teklif etse de hiç kimse tarafından olumlu karşılanmaz. Sadece dört kişi bir gece yola koyulurlar. İsmail hoca,onun gölgesi gibi sürekli yanında olan Deli Emin,torunu küçük Eşref ve sağı solu belli olmayan Hakkı Usta. Kurtuluşa tek inanan onlardır . İnatçı yaşlı bunak,deli,umursamaz ve bir de bebe.. İşte bu dört kişi dördü de farklı alemlerde. İlk istikamet Sarayköy'deki ordunun büyük askeri deposuna ulaşıp ordan silah ve cephane almak olacaktı. Bu gidişin başı belliydi ama geri kalan hiç bir şey belli değildi.Tehlike dolu bir yol onları bekliyordu.Ki öyle de oldu. Yolda Eşref'i yılan soktu.Aç kaldılar,susuz kaldılar. Güç bela yol alırlarken aynı gayeyi paylaşan Kilikyalı Kara Ahmed ve Kırşehirli Hasan'la karşılaşırlar.Onlar da bu kutlu dava için aralarına katılırlar.Yeni kurulacak olan düzenli orduya katılmak için günlerce yolculuk edeceklerdir. Yolda başlarına türlü türlü zorluklar gelir. Ama asla vaz geçmeyi düşünmezler. Vatan selameti söz konusu olduğunda ne açlık, ne susuzluk,ne barınma hiç biri önemli değildir. Onlar Kurtuluş Savaşı'nın görünmeyen kahramanlarından sadece bir kaçı. Bu yolda onları nelerin beklediğini okuyalım görelim. Kitabın sonuna doğru Emin'in hikayesini de öğrenmiş oluyoruz.Her gittiği yerden çeşitli çiçekler ile gelen,deli mi veli mi olduğu belli olmayan,yarı yolda sırra kadem basan Emin'in hikayesi çok etkiledi beni. Yazarın bu kitabını da çok sevdim.Gönül rahatlığı ile Herkese de tavsiye ederim. Yazarın,yayınevinin emeğine sağlık.
İnsan(lık) KurtuluşErkan Şahin · Lydia Yayıncılık · 202532 okunma