Puan vermedi·416 syf.··Beğendi
· Hayat, mutluluk, yalnızlık, ümitsizlik, ihanet üzerine oldukça sade ve akıcı dille yazılmış yarı kurgu yarı gerçek bu kitabı okuduğunuzda sizin de kendi yaşam yolculuğunuzdan kesitler bulacağınıza eminin. Psikanalizin kurucusu olan Sign Freud Dr. Breuer ve dahi filozof Nietzcshe nin bu düşünce yolculuğu sizleri de içine çekerek adeta kurgunun bir parçası yapıyor. Hikaye erkeklerin başını döndürecek kadar alımlı ,özgür ,evliliğe inanmayan ve çekici bir kadın olan Salome nin doktorBreuner in yanına giderek ona Nietzsch den bahsetmesi ve yardım etmesi isteğiyle başlar. Doktor bu isteği reddedemez ve Nietzsche ile konuşma terapileri başlar . birbirinden çok farklı dünyaların insanları gibi olan doktor ve Nietzsche aslında aynı duygularla boğuşan iki insandır. Doktor işinde son derece başarılıdır çok alımlı bir eşi ve beş çocuğu olmasına rağmen özel yaşamında mutsuzdur. Yakın dönemde hastası olan berta ile özel ilgilenmesi de evde sıkıntıya sebep olur .Freud doktorun yakın arkadaşıdır henüz yeni doktor olmuştur. doktor Freud’la hastaları hakkında bilgi alışverişinde de bulunur .Nietzsche ve Dr Breuer terapi sırasında birbirlerinin aynası oluyorlar ve böylece birbirlerine yardım ediyorlar. yaşamın anlamlandırılması, bireyin kendini bulma arayisi, yalnızlığı çok usta bir dille vurgulanmış. İkili arasında geçen keyifli diyaloglar ,varoluşun kader , inanç ,hakikat ,huzur ,mutluluk, acı özgürlük, irade gibi kavramlara yolculuk yaptırır.
Kendimize ve hayatla yüzyüze geliriz. Hayat, ilişkiler, gerçek kavramı irdeleniyor aynı zamanda insanı düşünmeye sevk eden felsefik söylemler ile yoğrulmuş çok güzel diyaloglara şahit olacaksınız .
Keyifli okumalar