·170 syf.····Okunma: 11 Temmuz 2025 10:32 "Sanki içimde bana kapılarını açmamakta direnen bir ülke taşıyorum."
Herkese merhaba bugün Perihan Mağden' den Refakatçi kitabının yorumuyla geldim sizlere. Ben yazarı kitap fuarı içindeki bir sahafın oku asla pişman olmayacaksın diyerek methettiği Ali ile Ramazan kitabıyla tanıdım.
Nitekim tanışmama vesile olan bu sahafa teşekkürlerimi sunuyorum. An itibariyle yazardan üçüncü kitabı bitirdim; Ali ile Ramazan, Kış Kitabı ve Refakatçi. Yazar ile tanışmak istiyorsanız Ali ile Ramazan kitabından başlayabilirsiniz. Kitabın yorumu da profilimde yer almakta.
Yazar ile ilgili yeteri kadar konuştuğumu varsayıyorum. O halde gönül rahatlığıyla kitabımızı anlatabilirim. Kitabımız üstün zekalı 12 yaşındaki bir çocuğun zorlu geçen 12 yılını anlatıyor. Bir gün büyükbabası ona en büyük hayalini soruyor. Çocuk bu soruya devasa bir gemide dünya turu yapmak istediği cevabını veriyor. Ve çocuğa bir refakatçi verilerek bu isteği yerine getiriliyor. Kitabımız seyahat boyunca çocuk ile refakatçi arasında geçen konuşmalardan oluşuyor. Okumayı düşünen herkese keyifli okumalar diliyorum