2025 3. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2025 14:16
Bir otelde bir grup insan, genç bir kadının kocasını terk edip başka bir adamla kaçmasını tartışır. Herkes bu olayı ahlaksızlık olarak yargılarken, yaşlı bir İngiliz hanımefendi (Mrs. C.) konuya farklı yaklaşır ve herkesi şaşırtan bir teklif yapar: Benzer bir şeyi zamanında kendisinin de yaşadığını anlatmak ister. Mrs. C., yıllar önce, kocasının ölümünden sonra yalnız kaldığı bir dönemde Monte Carlo’da bir kumarhaneye gider. Orada, genç ve tamamen dağılmış bir adamla karşılaşır. Genç adam tüm parasını kaybetmiş, intihara meyilli bir haldedir. Mrs. C. ona yardım etmek ister; bu yardım bir gece boyunca devam eder ve sonunda onu oteline götürür. Bu 24 saat boyunca kadın, genç adama karşı bir şeyler hissetmeye başlar. Kendisinin bile anlamlandıramadığı bu duygular bir yandan onu heyecanlandırırken, bir yandan da ahlaki ve toplumsal değerlerle yüzleşmesine neden olur. Fakat ertesi gün genç adam ortadan kaybolur. Kadın, onun intihar ettiğini düşünür ve büyük bir suçluluk yaşar. Fakat günler sonra, onu yine kumar masasında, aynı şekilde kayıplar içinde görür. Bu durum kadının hayal kırıklığına uğramasına neden olur. Yardım etmek istediği kişi aslında değişmeye hiç niyetli değildir. Mrs. C. yıllar sonra bu sırrını ilk kez anlatırken, o sadece bir gün yaşamıştır bu olayları ama bu 24 saat, onun hayatında en derin izleri bırakmıştır.
Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört SaatStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024150,8bin okunma