···Okunma: 12 Temmuz 2025 15:49 Cehalet... Allah'ın aziz kitabında yerdiği, ateş ile korkuttuğu, ısrar edenin ve geri adım atmayanın ebedi azapla müjdelediği, her kafirin, her müşriğin ve mürtedin ayağının kaymasının sebebi!
Peki bilmemek özür müdür? Yani eninde sonunda cennete girilir mi?
Günümüz alimleri ve bazı mürcieler Allah'a dil ile sövenin kalbinde iman varsa, o müslümandır deme cürretini bile göstermiştir. Kaldı ki cehaleti mazeret görmesinler!
Allah, bizi yaratmadan önce ruhlarımızdan söz almış ve ona ortak koşmamamızı istemiştir. Asli konularda, özellikle vakıa üzerinden örnek verirsek Türkiye'de cehalet asla mazeret olamaz. Günlerce at sürerek bir hadis öğrenmek isteyenin cahil kalacağı konu nerede, iki tık ile binlerce kitaba ulaşabilen günümüz mücahitlerinin (!) durumu nerede?
Kafire kafir, mü'min'e mü'min, müşriğe müşrik ismini veren Allah iken neden bir bahane arayışı içinde bazı çevreler?
Kur'anda kafirlerin ve müşriklerin cahil olduğunu belirdiği ne kadar da ayete var. Onların cehaleti onlara fayda vermezken, nasıl günümüzdeki müşriklere versin?
İşin özeti şudur, tartışmaya kapalı olan konularda (Milletin ağzı torba değil ki büzesin, şimdi her konuda tartışıyorlar) cehalet özür değildir. Puta tapanın özrü yoktur, şirk koşan meclislere girenlerin özrü yoktur, onları seçenlerin özrü yoktur. Onlar kafirdir. Onlara kafir demeyen de kafirdir.
Kitap cehaletin ne olduğunu, nelerin hangi şartlarda özür olabileceğini, cehaletin özür olduğunu savunan bidat ehlinin savunduğu tezlerin neler olduğunu, bu tezlerin neden doğru olmadığını gözler önüne seriyor.
Son sayfalarda makdisi'yi güzelleyen sözcükleri ise biraz düşünülmesi gereken konulardan. Belki de Murat hoca şimdi karar değiştirmiştir? bilinmez...
Okunmalı bu kitap. Okuyun. PDF olarak da okuyun. Bulamazsanız benden isteyin yollayım.