2025 66. kitabı
Okunma: 12 Temmuz 2025 16:14
Kitabı maalesef hiç beğenmedim. Açıkçası okurken ne anlatılmak istendiğine dair bir bağ kurmakta çok zorlandım. Baş karakterin dünyaya ve insanlara karşı mesafeli, zaman zaman umursamaz bakışı beni içine çekmedi. Kitabın dili zaman zaman şiirsel gibi dursa da içerik olarak bana çok da bir şey katmadı. Ayrıca cinsellik teması fazlasıyla ön plandaydı ve bu yoğunluk, hikâyenin özüne ulaşmamı engelledi. Karakterin iç dünyasına dair verilen detaylar da bana fazla soğuk ve kopuk geldi. Belki anlatılmak istenen bir duygusal donmuşluktu ama ben bu duyguyu okurken hissedemedim. Hikâyeye dair bir gelişim, bir kırılma ya da karakterin içsel bir yolculuğu bekledim ama bunun yerine sürekli içe kapanık, aynı döngüde dolaşan, bolca cinsel detaylarla süslenmiş bir anlatımla karşılaştım. Cinselliğin bu kadar merkezde oluşu, anlatının önüne geçmişti bence. Bir noktadan sonra “ne anlatılmak isteniyor, nereye varacağız?” sorusunu sormaktan kendimi alamadım. Bazı yerlerde yazarın dili güzel ve edebi olsa da, içerik anlamında beni hiç tatmin etmedi. Karakterin ne hissettiğini değil, sadece ne yaptığını okuyor gibi hissettim. Bu yüzden de duygusal olarak bana hiçbir şey geçmedi. Kısacası, Permafrost benim için oldukça zorlayıcı ve sıkıcı bir okuma deneyimi oldu. Kitaba 2 puan verdim çünkü dili zaman zaman etkileyici olsa da, genel olarak içerik ve duygu aktarımı açısından bana hitap etmedi.
Alıntı
PermafrostEva Baltasar · Can Yayınları · 2024318 okunma