2025 54. kitabı
TOPRAĞIN ÇOCUKLARI Hayatın tam ortasında, toprak kokulu beş hikâye... Her biri başka bir pencere, başka bir umut.Sıradan görünen yaşamların içinde saklı o derin anlamları ortaya çıkaran bu kitap; kimi zaman bir köy okulunda umut arayan genç bir öğretmenin gözlerinden, kimi zaman alın terinin ağırlığını onurla taşıyan insanların sessiz hikâyelerinden sesleniyor bize. “Öğretmenin Hazinesi” adlı ilk öyküde, herkesin terk ettiği bir yerde kalan çocukların dünyasına uzanıyoruz. Değerli bir Hocasının gölgesinde yetişen genç bir öğretmenin orada yeniden filizlenen düşleri, insana umutla dolu bir nefes aldırıyor. Ardından “Alın Teri” ile emek kavramının ne kadar kıymetli olduğunu, onurlu yaşam mücadelesinde buluyoruz. “Mehmet ve Yavru Kartal” ile saf bir dostluğa, “Tombalak Kangal”da ise hayvan sevgisinin insan ruhuna nasıl iyi geldiğine tanık oluyoruz. Kitabın son öyküsü “Yıldızlar Ülkesi Prensesi” ise adeta masalsı bir dokunuş yaparak tüm bu gerçekçi anlatıların arasına renkli bir pencere açıyor. Yazar süslü cümlelerin ardına saklanmamış; yalın, doğal, içten bir dil seçmiş. Bu yüzden hikâyeler daha da güçlü. Eğer bu yaz biraz soluklanmak, içini hafifletmek, belki de kendine dönmek istiyorsan; Toprağın Çocukları sana iyi gelecek. Yeni bir kalem, yeni bir nefes, tanışmaya değer. Çünkü her hikâye, okuyanın yüreğinde yeniden doğar. Edebiyatı insandan, insanı hayattan ayırmadan anlatan bu öykülerle tanışmanızı gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Toprağın ÇocuklarıDuran Çam · Mitos Yayınları · 20258 okunma