Puan vermedi·176 syf.····Okunma: 13 Temmuz 2025 06:30 𝓗İ𝓚𝓜𝓔𝓣 𝓐𝓣Ö𝓛𝓨𝓔𝓢İ
𝚁𝚞𝚑𝚞 𝙾𝚗𝚊𝚛𝚊𝚗 𝚂𝚘𝚑𝚋𝚎𝚝𝚕𝚎𝚛
Okur severlere çok güzel bir kitap ile geldim.
Mecit Ömür Öztürk (@mecitomurozturk ) hocamızın kaleminden Timaş İnanç (@timasinanc ) yayınlarından çıkan HİKMET ATÖLYESİ kitabı.
Ruhuma şifa gibi gelen bir kitap oldu. Mecit hocamızın yazdığı bütün kitapları okuduğumda hayata karşı bakış açımı değiştiriyor. Bu eseride onlardan birisi. Ruhu Onaran Sohbetler serisinin üçüncü serisi oluyor. İnsanın manevi hayatının eksikliğinin verdiği negatiflikleri bizlere sunuyor.Bazı başlıklar altında anlatılan konular bizi olumlu yöne yönlendiriyor. Okudukça pozitiflik yüklendiği hissediyorsunuz. Yaralarınızın iyileştiğini hissediyorsunuz.
Gönüllerinizde güller açmasını istiyorsunuz mutlaka okuyun.
İnsanın manevi hayatının tadı tuzu yoksa o dini yaşamın bazı noktalarında yanlış hareket ediyor olabilir.
Maddeden uzaklaştıkça ruh âlemine yaklaşılır.
Dini pratikler iman ve İhlası canlandırmalı kalbi saflaştırmalı aklı aydınlatmalı manevi duyguları harekete geçirmelidir.
Gönlünde Allah sevgisine yer vermemiş olan biri ne kadar bilgi sahibi olursa olsun ilahi ilimlerin hazinelerini açamaz.
Maneviyat, insana zevksiz bir hayat önermez.
Kim hakikate ihtiyaç duyuyorsa gidip onu bulmalıdır. İhtiyacımız varsa o nefesi içimize bizim çekmemiz o güneşe yüzümüzü bizim çevirmemiz gerekir.
Şerler insanın üzerine geçici olarak saldırsalar da kalıcı olan yine hayır ve güzellikler olacaktır.