Bu eser, platonik sevginin ihtişamını ve kırılganlığını eşzamanlı olarak hissettiren nadir kitaplardan biri. İlker Bozdağ’ın akıcı üslubu, sizi ilk andan itibaren sayfalar arasında sürüklüyor; her şiir, duyguların en saf hâline dair bir fısıltı gibi kalbinize dokunuyor. Denemelerdeki içten sorgulamalar, aşkı yalnızca bir duygu değil, insanı ayakta tutan güçlü bir tutku olarak yeniden tanımlıyor. Görsellerle bütünleşen metin, okuma deneyiminizi çok katmanlı bir yolculuğa dönüştürüyor; söz ve çizgi arasındaki uyum, esere ayrı bir boyut katıyor.
Platonik sevda, bu kitapta hem melankoli hem umutla iç içe geçiyor. Bozdağ, karşılıksız sevmenin acısını ve hazinesini aynı anda önünüze sererken, okurun kendi hikâyesini keşfetmesi için kibarca alan açıyor. Kitabın son satırını kapattığınızda geriye dönüp bakmak, okuduğunuz anların ruhunuzun derinliklerine ne denli işlediğini fark etmenizi sağlıyor. “Beni Platonik Sev” bu yönüyle, her okurun kalbine temkinli bir dokunuşta bulunuyor; ardında hem iz bırakıyor hem de sizde yeniden sevme cesareti uyandırıyor.