başarılı bir modern gotik roman örneği
2025 15. kitabı
Okunma: 13 Temmuz 2025 14:46
çooook beğendimmmm!!! strega'yla beraber isveç edebiyatına ve modern gotik romana bir kapı açmış bulunuyorum. yeyyy. konusuna kısaca geleyim, strega alp dağlarının eteğinde bulunan bir kasaba. strega'daki otel olimpik'e içlerinde rafael'in de bulunduğu on dokuz yaşında dokuz tane kız çalışmaya gidiyor. bu dokuz kız aslında otelle, bazen kendileriyle en çok da kadınlıklarıyla yüzleşiyor. kitapta pek olay anlatılmıyor ve gerçekle rüya birbirine karışmış halde sunuluyor. en başta kitabın üslubunu çok beğendim. oldukça sıra dışı bir anlatımı vardı. rafael'in beynine ve ruhuna bazen çok farklı yerlere çekildiğimi hissettim. mesela çalıştıkları otel canlı bir yer gibiydi. sanki otelin içine çekildim okudukça. ben de oteldeki bir kilim oldum bazen duvardaki tablodaki kayıp siyah çizgi oldum. bir kadın olmayı hatırladım okudukça. okudukça daha fazla şey hissettim kadın olmakla ilgili. aklıma hep ölüm geldi, aklıma yaşamak geldi sonra kendini boğmak. son sayfalarda hep tüylerim diken diken oldu. ağlayacakmış gibi hissettim. son sayfayı defalarca okudum. ağlamayacak gibi hissedene kadar okudum. bana bir şeyler hissettiren bir kitap benim gözümde başarılıdır. bu kitap benim için çok başarılıydı. not: çevirmenin çok güzel çevirdiğini düşünüyorum, eline sağlık.
StregaJohanne Lykke Holm · Livera Yayınevi · 202552 okunma