Aşk Romanları Okuyan İhtiyarAYŞE ÖZSOY tavsiyesidir
"... Sular hayvanı ormanın derinliklerine, beyaz adamın asla kirletemeyeceği yerlere, Amazon Nehri'nin sularına, akıntıların cesedi taşlara çarparak parçalayacağı ve insan denen aşağılık haşarattan ebediyen korunacağı bir dünyaya taşıdı." (Sf 133)
İnsanoğlunun hırsı ile güzel olan şeyleri yıktığını anlatan muhteşem bir alıntı.
Doğa ve insan karşı karşıya. İnsanın vahşetini ve doğanın mücadelesini anlatan güzel bir hikaye.
Antonio José Bolìvar, El İdilio şehrinde kendi halinde yaşayan ihtiyar bir adam. Gündüz avlanıyor, yiyeceğini çıkarıyor, gece ise şehre gelen dişçinin getirdiği aşk romanlarını okuyor.
Tüm huzur bir cesedin bulunması ile bozuluyor. Ormandaki dişi bir jaguarın ailesini avlayan ve dişi jaguarın öfkesini tüm insanlara yönelten bu adamın ölümü, Antonio José Bolìvar' ı tecrübeli olduğu için jaguarı yakalamaya itiyor.
Sürükleyici bir macera hikayesi. Kitap isminden dolayı kitapta okuduğu aşk romanlarından kesitler olacağını, macera dolu hayatını aşk romanları ile dizginleyen ihtiyar hayal etmiştim. Keşke daha fazla bahsedilseydi.
Fakat betimlemeler o kadar etkili ki okurken kendimi, Amazon ormanlarında yağmur altında yürürken, jaguarın öfkeli sarı gözlerini ağaçlar arasında görürken buluyordum.