Her sayfa alıntı
2025 59. kitabı
Roma İmparatoru Marcus Aurelius'un kendisine özel notlarını ve Stoacılık felsefesi üzerine düşüncelerini kaydeden bir dizi kişisel yazıdır. Marcus Aurelius'un yazıların yayınlanmasını amaçlamış değildir.Çalışmanın resmi bir başlığı yoktur, bu nedenle "Kendime Düşünceler", yaygın olarak kullanılan birkaç başlıktan biridir. Kitabı okurken nerdeyse her sayfayı çizerek okuyorsunuz. Her okuyanın kendi için bir şey bulacağı alıntılar yapacağı bir kitap.Düşününce yüzyıllar öncesinden yazılmış ve hala geçerli notlar. Başkaları ne söylerse söylesin ya da ne yapıyorsa yapsın, “benim iyi olmam gerekir.” İster altın, zümrüt veya mor rengin şöyle söylemesi gibi: “Kim ne derse desin ya da ne yaparsa yapsın, ben rengini yitirmeyen bir zümrüt olacağım. İntikam almanın en iyi yolu intikam alınacak kişiye benzememektir. Doğrusunu söylemek gerekirse cehaletin ve kibrin bilgisizlikten güçlü olması şaşırtıcı Sabahları uyandığında hayatta olmanın, sevmenin, mutlu olmanın ve düşünmenin nasıl bir ayrıcalık olduğunu düşün. Çünkü insanın çekileceği en güzel yer kendi içidir. Hâlâ hayattayken bir an evvel insan olmaya başla Kesinlikle gerçekleştirmek istediğin şeyler için hızlan, boş umutları defet, eğer kendinle ilgiliysen, hâlâ mümkünken kendi yardımına kendin koş.
Kendime DüşüncelerMarcus Aurelius · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202428bin okunma