·208 syf.····Okunma: 14 Temmuz 2025 13:42 Kitap oldukça kısa ve yüzeysel kalmış. Özellikle derinliği olan psikolojik ve duygusal temaları işlerken, sadece başlıklar atılmış gibi hissettiriyor.
Yazar bazı yerlerde önemli kavramlara değinse de, bunlar detaylandırılmadan ve örneklendirilmeden geçilmiş. Bu da kitabın, okuyucuda gerçek bir içgörü bırakmak yerine, üstün körü bir okuma hissi yaratmasına neden oluyor.
Daha derin, tutarlı ve dolu bir içerik beklentisiyle başlayan biri için kitap biraz eksik ve yetersiz kalabilir. Özellikle kişisel gelişim gibi hassas konularda daha temellendirilmiş ve özenli bir dil beklerdim.
Kitapta 127. sayfada yer alan bir bölüm beni özellikle rahatsız etti.
“Çocuk da anneyle savaşmak yerine, onunla uyumlu olmayı öğrendikçe ihtiyaçları giderilir.” gibi bir cümle, ilk bakışta olumlu bir mesaj gibi görünse de; çocuk gelişimi açısından oldukça problemli bir söylem içeriyor.
Çocuğun temel ihtiyaçlarının karşılanması, onun uyumuna bağlı olmamalı. Sevgi ve bakım bir ödül değil, haktır. Bu tür ifadeler, koşullu sevgiyi meşrulaştırabilir.