Sorgulama
Evet, galiba bu sefer "dışarıya" sesleneceğim. Uzunca süren bir koşuşturma sürecinden sonra yalnız kalabildim ve ne istiyorsam yapabilirim. Mesela okuyamadıklarıma dönebilir veya yazmayı ertelediklerimi yazabilirim. Bir düzen ve çalışma rutini olusturabilirim. Sonunda oluşturmak istediğim alışkanlıkların temelini atabilirim... Vee geldim bu mecraya: insanlara, insanların okuduklarına, yazdıklarına baktım. Kimilerini eleştirdim (hatta bazı gördüklerim dehşete bile düşürdü) kimilerini tebrik ettim (helal olsun 4000 kitap okuyanlar falan var-acaba yaşınızı öğrenebilir miyim?). Bolca "ilgilenmiyorum"u işaretleyip anasayfamı daha katlanılır bir yere dönüştürmeye çalıştım (çalışıyorum). Aslında burayı sadece okuduklarımın çetelesini tutacağım bir yer olarak kullanma kararını çoook önceden almıştım (burada çok saçma şeylerle karşılaşmak sizi de hayal kırıklığına ugratmiyor mu?) içimden bir: "acaba karalamaya çalışsam mi bir şeyler ya" düşüncesi yükseldi ve ardından kocaman bir "NEDEN?" sorusu. Uzunca bir süredir okuduklarımla alakalı belli notlar alıyorum/ almaya gayret gösteriyorum ama neden inceleme yazayım ki? Ben kimim ki? Yazsam benim için de iyi olmaz mı? Hem belki bir iki kişinin işine yaramaz mı? Neden senin karaladığın bir iki şey birisine yarasın ki? Yazmak için daha çok şey okuman gerekmez mi? Bir inceleme nasıl yazılır ki? Ebeninki... Diğerlerinin varlığıyla debelenip duruyorum bu çağda. Her şey bir "gösterme" nesnesi artık. Sürekli kendimizi, yaptıklarımızı, aldıklarımızı... diğerlerine pazarlayıp duruyoruz ve bunun içinde olmak istemiyorum (fotoğraf ve video paylaşma muhabbeti buraya gelmese de olurmuş hocam ya). Peki neden buradayım ben şu an? Çünkü her okuma sürecime girdiğimde (okul varken derslerden okumaya çok zaman ayıramıyorum-benim eksikliğim) deli
Sende Raskolnikov oldun çıktın, bune sorgu sual ya kasma bu kadar. Tmm halden anlayacak dost kalmadı ama insanın içini dökmeye de ihtiyacıvar. Kim ne diyo bakma. Yaz, ciz, söyle akışına bırak. fikirler başka başka olmasa bu hayat çekilirmi. Paylaşmak güzel olmasa bugün ki şarkılar, şiirler, resimler, kitaplar, olurmuydu İlanda hanım?
Ilayda Karabulut
🥲