·136 syf.····Okunma: 15 Temmuz 2025 05:50 Resmen betimlemelerden ibaret. Salt betimleme olsa hadi neyse. Tüm betimlemeler, dolayısıyla kitabın tamamı teşbih, istiare, mecaz-ı mürsel, kinaye, tariz, tevriye, kısacası Allah ne verdiyse edebi söz sanatları ile dolu. Öykülerde neredeyse hiç olay, hareket, karakter yok. DüŞünün ki çok övülen ödüllü bir restorana gidiyorsunuz ve önünüze yemek diye bir tabak karmakarışık baharat ile salata diye bir kase dolusu salata sosu koyuyorlar. Nasıl ki soslar ve baharatlar yiyeceklerin lezzetini arttırmak için yeterli (ne az ne de çok) ölçüde konuyorsa betimlemeler de hikayeye aynı mantıkla yeter ölçüde dahil edilmeli bence. Rus edeiyatını eleŞtirenlere bir doz Aslı Erdoğan okumalarını tavsiye ediyorum:) İlk kez bir kitapta okuduğum her paragraf için "laf söyledi bal kabağı" dedim içimden. Neyse ki 130 sayfaydı da çabuk bitti iŞkencem. Tek piŞmanlığım yazar hakkındaki yorumlara kanıp 3 kitabını birden almıŞ olmak. Etrafımda da hiçbir anlam ifade etmeyen içi boŞ aforizmalardan hoŞlanan biri yok ki kitaplar ona hediye edeyim;)))))))))))))))))))))