2025 14. kitabı
Amerika’nın Melankolik Prensesinin Günlüğü… Daha önce hiçbir yazarın günlüğünü okumamıştım, bu yüzden Sylvia Plath’in Günlükleri benim için her anlamda eşsiz bir deneyimdi. Bir yazarın yazma sürecine tanıklık etmek, çabasını ve içsel mücadelesini sayfalar arasında görmek bambaşka bir duyguydu. Ama sadece bu değil aynı zamanda Sylvia’nın zihnine, kalbine, kırılmalarına ve içsel fırtınalarına şahitlik etmekti benim için ve sevdiğiniz yazarlardan biriyse Sylvia, çok zevkli bir okuma süreci olacaktır. Daha önce Sırça Fanus’u ve Ariel’i okumuştum, hayat hikâyesine de hâkimim. Zaten çok sevdiğim bir yazardı ama günlüğü… Günlüğünde kendimden çok fazla parça buldum. Hatta günlüğünde kendimi buldum. Bazen “önce günlüğünü mü okusaydım?” diye düşündüm ama bence Sylvia’yı az çok tanıyorsanız, bu eserleri sırayla okumanız şart değil. Çünkü her biri kendi başına da bir evrene açılıyor gibi. Ve evet... Senden nefret ediyoruz Ted Hughes. Bu ilk kitap incelememdi, kusur varsa bağışlayın. Ama gönülden söylüyorum: okuyun. Çünkü Sylvia’yı gerçekten anlamak istiyorsanız bu günlükler bunun en iyi yolu. Bir annedir bizim için.
Duygu ve Düşünce
GünlüklerSylvia Plath · Kırmızı Kedi · 20141,677 okunma