Puan vermedi·316 syf.····Okunma: 11 Temmuz 2025 15:54 Arben ~ Hiberkuleden Kaçış
@deniz.erbulak
@xlibris.kitap
Herkese Merhaba!
Uzun zamandır merak ettiğim ve tam da sevdiğim türlerden biri olan bir kitapla geldim. Arben, kapağıyla, konusuyla ve türüyle beni en başından cezbetmişti. Kısa süre önce ikinci kitabı çıkan bu seriye sonunda başladım ve arka arkaya okumak için şimdiden sabırsızlanıyorum!
Bilimkurgu ve distopya tutkunlarına ilaç gibi gelecek bir kitap.İstanbul’da geçen karanlık bir gelecekteyiz. Güvenliği otorobotların sağladığı, insanların sinek kadar küçük kameralarla izlendiği bir dünya… Her bölümde temponun arttığı, sizi diken üstünde tutan bir hikâye. On altı yaşında bir kızın hayatta kalma, özgürlüğünü geri kazanma ve benliğini koruma çabasını çok sevdim. Özellikle genç okurlara distopya türüne başlamak için harika bir seçenek.
Konusu
Arben, 16 yaşında, hayatta kalabilmek için çetesiyle birlikte hırsızlık yapan genç bir kızdır. Bir gece bir köşkten, içinde ne olduğunu bilmediği bir kutuyu çalar. Ancak her şey köşkten çıktıktan sonra değişir. Araca bindiklerinde bir tuhaflık sezer ama anlamlandıramaz. Yolda bir gösteriyle karşılaşırlar ve bu esnada, o kutunun peşinde olan Kuşlar İmparatorluğu’nun adamları ortaya çıkar. Ancak Arben, göstericilerle karıştırılarak Reformatamyum adı verilen, çıkmanın imkânsız olduğu korkunç bir hapishaneye gönderilir.
Asıl hikâye tam da burada başlar. Suçlamaları reddetse de kimseye kendini inandıramaz. İçeride hem Kuşlar İmparatorluğu’nun tehditleriyle hem de kendisini ihanet eden kişiyi bulmak ve olmadığı kişi ile suçlayanlarla karşı karşıyadır. Dışarıda ve içeride dönen komploların ortasında, Arben hem suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışır hem de hayatta kalmanın yolunu arar.
#reklamdeği̇l