Var olmak varmaya niyeti olanla olur.
2025 27. kitabı
Okunma: 16 Temmuz 2025 18:05
Eser iki bölümden oluşuyor düşünceler ve duyuşlar; aslında ikisini birbirinden ayırmak ne mümkün mahfazı akıl olan düşüncenin, kalpteki eylemi, hareket dili duyuşlardır bence, yazarın iki bölüme ayırması birbirinden kopuk olması manasına gelmez eserdede bu dikkat çekecektir, ayrı, ancak birbirine bağlı bir şekilde belli başlıklar adı altında “aklı olan düşünür, düşünenin kalbi yönelir “ adımı ile birlikte kendi akıl ve kalp süzgecinden geçirip r/ahmet kapısını, ızdırabı, çileyi, duayı, sığınmayı dostu , düşmanı , günahı , sevabı ayrı ayrı aleminde düşünüp tefekkür etmeye hem arzda hem semada hemde kendinde Allah’ın sesini duymaya yöneltmiştir. Duygulara ve duyuşlara durak olan bizler bunların illetini ve hikmetini varlığı sonsuz olanda bulabiliriz.Misafir olan duyguları ağırlamak bizim kendi b/akış açımızdan geçecektir. Nasıl b/akarsak öyle ağırlarız. … Eser hikmet ehli bir yazarın kaleminden çıkmış diyebilirim. Rabbim istifade ettirsin. Kesinlikle tavsiye edilir. Bazı şeyler geç kalmak heleki bu hikmetvari bir eser olunca … Varlığı, var edeni görebilmeye vakıf olmaktır niyetimiz. Var Olmak Nurettin Topçu
Duygu ve Düşünce
Var OlmakNurettin Topçu · Dergah Yayınları · 20244,815 okunma