2025 56. kitabı
Okunma: 16 Temmuz 2025 00:00
Bu Fantastik okumayı öyle çok özlemişim ki Ama böyle olanı Son zamanlarda hep fantastik olarak hep aynı türlerde okumalar yaptım. Ama bu çok başkaydı ; pegasusların olduğu ve birazda mitoloji esintilerinin olduğu. Gerçekten çok tadındaydı. Hele ki bir sahnenimiz vardı ki çok sevdim. Artemis ve bizim güzel Ayçin'le olan Yorumuma hemen gelmek istiyorum ; Mila, anne ve babasını hiç görmemiş ve anneannesi tarafından büyütülen bir genç kız ve Mavella adlı bir köyde yaşamaktadırlar. Yaşadığı köyde kütüphanecilik yapıyor olsa da bazı sebeplerden dolayı köy kütüphanesinden bütün kitaplar toplatılır. (Bu kısımda şunu söylemek istiyorum; kitap okuyan bir karakteri yazması ve gittiği her yerde bir kütüphane bulma olayı çok güzeldi. ) Neyse ki Mila bir yardımla o kitaplara erişir. Mila, yine sıradan bir gün olarak kitaplarını alıp hep gittiği gölde okuma yaparken, hiç olmayacak bir şey yaşar! Mila, bir kayanın onunla konuştuğunu ve kıpırdandığını hisseder. Aslında onunla konuşan bir Pegasus olan Voleur'dur. Aralarında istemsizce de olsa bir yakınlık oluşur. Ve bu durum biraz kısa sürer. Çünkü, Mila'nın hayatının geçtiği o küçük güzel köy yanıp küle döner. Mila, bu sebeple de Voleur'la gitmesi gerektiğini ve bunu yapanı bulması gerektiğini de düşünerek gider. Voleur'un sırtında Volente Kanat Akademisi’ne iniş yapar. Yukarıda bu yakınlık kısa sürüyor demiştim ama ki bir süreliğine çünkü, Voleur onu orada bırakmak zorunda kalır. Aslında Voleur bir başkasının binicisiyken onunla olan bağını koparmıştır. Ve buradan ayrılmadan önce de Mila 'ya beni yine bulacaksın der. Ya bakın o kadar güzeldi ki, özellikle buradaki kuruduğu o bağ edindiği o dostluklar. Volente' ye adım attığı gün karşısına çıkan ve onu sevmeyen İz ile bile çok farklı bir yakınlıkları oldu. Kitabı okuyanlar bilir, en asi karakter ve dik kafalı olan İz'di. Bir de onun bir kardeşi vardı ki Lizge! Ona bayıldım Gerçekten böylesine tatlı bir karakter olamaz. Ama son olmadı be içimde bir umut var tabi Tabi birde bizim kızın ayaklarını yerden kesen, River Mavros var. Mila, burada bir binici değil ve asker olarak eğitim alır. Aşık olduğu adamın babası da en sevmediği eğitmen olur. Ayrıca bir de Feray karakteri var. Onu ikinci kitapta okuyacağız diye düşünüyorum. Çünkü, Mila'ya Voleur ile gitmesini söyleyen oydu. Ve Mila Volente'ye gelince de zaten resmen yer yerinden oynadı yaşanmayan olay kalmadı. Ayçin, karakterinden ilk girişte biraz bahsetmiştim ama onu da en az Lizge kadar çok seveceğinize eminim. Hem güzel hemde akıllı Gerçekten çenem düştü. Ben ikinci kitap için çok heyecanlıyım. Umarım en kısa zamanda kavuşuruz. Olypia kızları birlikte yükselecek inanıyorum.
Kül KanatAlmina Taner · Athica Yayınları · 2025139 okunma