Sesin Değdiği Yerden
2025 16. kitabı
Sesin Değdiği Yerden, uzaklardan hem tanıdık hem tedirgin edici sesler getiren öykülerden oluşuyor. Kitap geçmişin tortularında gezinen, suskunluklarla konuşan üç bölüm (SESİN, DEĞDİĞİ, YER) ve on dört öyküden oluşuyor. SESİN bölümünde iki, DEĞDİĞİ bölümünde iki, YER bölümünde on öykü var. Ve bu öykülerde aynı bütünün parçaları mevcut: yüzleşme, hesaplaşma, hatırlama… Sesin Değdiği Yerden, içimizde adını koyamadığımız sızıların sesi adeta. Ve Okan ALAY, kolumuza girerek o sızının sesini duyuracak bir yolculuğa çıkarıyor bizi. Yanıbaşımızda yürüyor, ne bir adım önde ne bir adım geride. Bizimle beraber, bizim dilimizle, bizim acımızla konuşuyor. Başka kimler eşlik ediyor bize bu yolculukta? Kimi zaman incir ağacının gölgesini sığınak belleyen bir çocuk, kimi zaman evlilik hayalleri kurduğu sevgilisini kaybeden genç bir adam, kimi zaman aynadaki görüntüsüyle hesaplaşan bir kadın, kimi zaman sonsuz bir bekleyişin içinde kavranan yaşlı bir kadın, kimi zaman korku içindeki çocuk gelin, kimi zaman da gençlere bakarak hayat muhasebesini yapan taşlı bir adam. Ve okur sonunda fark ediyor ki bazı şeyler sesiyle olduğu kadar değdiği yerle de iz bırakabiliyor. Uzun lafın kısası sesin değdiği yerden süzülüp yüreğe akan öyküler bunlar.Tüm öyküler yüreğimize aktı ama benim favorim BAY BUNALIM öyküsü oldu.
Sesin Değdiği YerdenOkan Alay · Kırmızı Kedi Yayınevi · 202511 okunma