Han Kang'in ilk romani
2025 2. kitabı
Sevgilinin Soğuk Elleri Han Kang'ın hemen hemen ilk romanı. Ama tabii İngilizceye ve dolayısıyla da Türkçeye geç çevrildiği için kronolojik olarak biz diğer kitaplarindan çok daha sonra okumuş oluyoruz. Benim Han Kang'dan Vejetaryen, Cocuk Geliyor ve Veda Etmiyorum'dan sonra okudugum dördüncü roman. Beğendim, tavsiye ediyorum. Ama kronolojik okumaya özel önem vermiyorsanız ve henüz okumadiysaniz Kang'dan Cocuk Geliyor veya Veda Etmiyorum romanlarını daha öncelikle tavsiye edebilirim. Romanin adi Turkceye farkli/yanlış çevrilmiş sanki. İngilizce, Fransızca, Almanca çevirilerinde "Senin soguk elin/ellerin" diye gordum adini. Türkçe isme sevgili neden eklenmis acaba? Kang, Vejetaryan romanını Senin Soğuk Ellerin romanindan sonra yazmış. Benim Kang'dan okuduğum ilk roman Vejetaryen'di. öncelikle bu 2 roman arasında sanki tematik benzerlikler sezdim. Kadin kahramanlarin her iki romanda da bedenleri, yeme tercihleri ya da bozuklukları ile alakalı gelişenler birbirini çağrıştırıyor. Bir de başka ilginç bir şey Han Kang'ın babasının tam zamanlı roman yazabilmek için işini terk ettiğini ve bu nedenle Kang'ın çocukluğunun ekonomik olarak çok güçlük içinde geçtiğini öğrendim, babasının yazar olma çabası ve tutkusu nedeniyle.. Diger iki kardesi de yazarmis. Yazar olarak başarılı olamamis babasının kızının aldığı Nobel ödülü ile ilgili bi röportajını buldum.. Şu linkte okunabilir share.google/hyjWmaoMgftoQdeFI
Roman-Edebiyat
Sevgilinin Soğuk ElleriHan Kang · April Yayıncılık · 2025609 okunma