2025 14. kitabı
Okuma alışkanlığı kazanmak isteyenler ve yeni başlayanlara ilk tavsiyem kesinlikle Zülfü Livaneli .Olay örgüsü ve akıcılığı ile kitaplarını elinizden bırakamıyorsunuz nitekim Kardeşimin Hikayesi 'i de benim için öyle oldu. Birkaç saatte soluksuz okuyarak bitirdim. Sakin bir balıkçı kentinde yaşanan bir kadın cinayeti ile başlıyor her şey. Genç ve güzel gazeteci ile bu sahil kasabasında inzivaya çekilmiş Ahmet Arslan’ın hikayesi bu cinayet vesilesi ile başlıyor. Olayı haber yapmaya gelen genç gazeteci ile Ahmet arasındaki sohbetler “Binbir Gece Masallarına” benzerliğiyle dikkat çekmektedir. Ahmet ikizi Mehmet’in aşk, acı, ve ruhsal bunalımlı geçmişini anlatırken hikayenin sonunda ilginç bir sürpriz ile karşılaşacaksınız.( her ne kadar ben bunu baştan tahmin etmiş olsam da) kurgu çok iyi yapılmış. Okuyucuya ters köşe yapan romanları seviyorum. “Aşkın, gözü kapalı uçurum kıyısında yürümek olduğunu bilen biri aşık olur mu hiç?” diyerek Ahmet aşka ve duygulara dair içinde hiçbir şey kalmadığını vurgular. Fakat ilerleyen sayfalarca buz kesmiş o duyguların adım adım çözüldüğünü Hisseden kahramanımız bu duruma bir nokta koyacaktır. İşte o noktada durup dakikalarca duvar seyredebilirsiniz benden söylemesi hazırlıklı olun. Aslında yazılacak çok şey var fakat büyüsünü bozmak istemiyorum. Roman bittikten sonra uzun bir süre etkisinde kalabilirsiniz. Keyifli okumalar dilerim.
Kardeşimin HikayesiZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2019126,5bin okunma