2025 3. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2025 17:01
Alıklar Birliği'ni alırken dikkatimi çeken şey kitabın kapağıydı. Kapaktaki canlılık ilgimi çekmişti. Kitabın yazarını araştırdığımda eseri almaya karar vermiştim. Öncelikle kitabın kurgusu fena değil. Ancak kurgudan ziyade öne çıkan bence baş karakter Ignatius Reilly'in zekası... Esere mizahî bir yön veriyor. Ignatius'un mizahının yanında beni sıkan, kitabı neredeyse bırakmama neden olan bazı konular var. Bunlardan biri kitaptaki aksan. Neyseki tüm karakterlere bu aksan yansıtılmamış. Belki orijinalliğe bağlı kalınmış diyeceğim ama öyle olduğunu düşünmüyorum. Kitapta metine giriş yapmadan önce New Orleans'taki "vurgu"nun Manhattan'dan getirildiği belirtilmiş. Ancak ben aksan ya da ağızın kullanılmamasını tercih ederdim. Çünkü kitaba yapmacıklık katmış. Bir diğer sıkıldığım şey ise bazı diyaloglar. Özellikle Levy çiftinin konuşmaları. Absürt. Kitap sadece Ignatius üzerine kurulu değil. Diğer karakterlere de yer veriliyor. Kitap bitince diğer karakterlerin yaşamının nasıl şekillendiği belli değil. İyi okumalar dilerim.
Alıklar BirliğiJohn Kennedy Toole · Kırmızı Kedi Yayınevi · 20141,118 okunma