2025 46. kitabı
Kuşdili'nde Temmuz sıcaklarında kitap-okuma ile aranız nasıl bakalım? Ben yine bildiğiniz gibi klasiklerden devam Mehmet Celal in, Kuşdili nde eserini de bitirmiş bulunmaktayım. Kuşdili, bildiğimiz kuşlardan değilde Kadıköy de Fenerbahçe taraflarında bir mesire yeri. Evet, kaharamanımız Refet, arkaşı Remzi ile birlikte bir gün gezintiye çıkarlar. Bu gezinti esnasında bir çift göze aklı takılır ve aşık olur. Nurhayat a olan aşkını şairene bir şekilde okuyoruz. Bir çok tanınmış şairlerden dizeler mevcut. Bunlar bira size sıkıcı gelebilir. Refet, Nurhayat ile evlenir ve mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürürler iken bu defada Rum güzeli Rozali'ye gönlünü kaptırır. Çıkmaza düşen Refet,in başından geçenler ve sonu şairene bir şekilde anlatılıyor. Güzel şiirler eşliğinde biraz aşk, biraz gurur, intikam ve İstanbul un güzellikleri sizleri bekliyor. Keyifli okumalar... Sağlığım için çare sordun hekimden Derdin aşk ise dermanı yok dedi. #kuşdilinde #mehmetcelal #dorlionyayınları #reklamyok #kendimaldım #türkklasikleri #türkyazarlar #istanbul #kadıkoy #fenerbahce #şair #şiirlerle #okudumbitti #okudumokuyun #bookslover #books #booksandbooksandbooks #booksta
Kuşdili'ndeMehmet Celal · İş Bankası Kültür Yayınları · 2021522 okunma